Ian Campbell roept op tot een boycot van het Japanse kandidaatschap voor de Olympische Spelen van 2016

15 juli 2009

Ian Campbell roept op tot een boycot van het Japanse kandidaatschap voor de Olympische Spelen van 2016

Sea Shepherd adviseur noemt de Japanse slachtpartij onder de dolfijnen een aanfluiting.

De voormalige Australische senator en minister voor milieu Ian Campbell roept, als protest tegen de vermeende jaarlijkse slachtpartij van 23.00 dolfijnen,  op tot een boycot van de Japanse ambities ten aanzien van de Olympische spelen van 2016.

Ian Campbell is tegenwoordig adviseur van de Sea Shepherd Conservation Society

article_separator_350x1

Uit de Melbourne Age

Ex minister: Boycot de Japanse Olympische ambities

15 juli 2009 – Ian Campbell, voormalig minister voor milieu van Australië,  vraagt om een boycot van het Japanse kandidaatschap voor de Olympische spelen van 2016. Dit als protest tegen de vermeende jaarlijkse slachtpartij van 23.000 dolfijnen.

“Japan toestaan de zomerspelen van 2016 te organiseren op krap 500 kilometer van Taiji, de haven waar deze slachtpartij zich afspeelt, zou een aanfluiting zijn”, zegt de heer Campbell.

“Japan probeert haar kandidaatschap voor de spelen van 2016 veilig te stellen door te spreken van ‘groene spelen’, terwijl aan de overkant van de baai ieder jaar één van de grootste daden van milieu-vandalisme zich afspeelt “, zo verklaarde hij afgelopen woensdag.

Deze slachtpartij onder de dolfijnen speelt zich ieder jaar in september af bij Tajji aan de Japanse zuidkust.

Campbell was, gedurende de regering van Howard, minister voor milieu van 2004 tot 2007 en werd lid van het internationale adviesorgaan van de Sea Shepherd Conservation Society in januari 2008.

Als tegenstander van de walvisvaart verzette hij zich in een ABC interview in 2005 tegen de claim van Japan dat hun walvisvangst voor wetenschappelijke doeleinden is. Hij noemde dit ‘absurd’ en ‘ziek’.

De Sea Shepherd Society verklaart dat de Tajji slachtpartij is gefilmd door de Óceanic Preservation Society, voor de documentaire ‘The Cove’ die op 20 augustus in Australië in omloop wordt gebracht.

Ook Rio de Janeiro, Madrid en Chicago dingen mee naar de zomerspelen van 2016. De beslissing zal op 2 oktober van dit jaar door het internationale Olympische Comité worden genomen.

article_separator_350x1

news_090715_1_Dragging_Aboard_DolphinDe Sea Shepherd Conservaton Society heeft de gruwelijke slachtpartij onder de dolfijnen in 2003 voor het eerst onder de internationale aandacht gebracht. De foto’s and video haalden de voorpagina’s van kranten en waren op het nieuws over de hele wereld te zien. In datzelfde jaar kregen Allison Lance en Alex Cornelissen een gevangenisstraf van drie weken opgelegd omdat zij het leven van 15 dolfijnen en grienden hadden gered door een aantal netten in de baai van Tajji door te snijden.

Sindsdien zet Sea Shepherd zich, samen met Surfers for Cetaceans en de Oceanic Preservation Society ieder jaar weer in om deze slacht van 23.000 dolfijnen door de Japanse vissers tegen te gaan.

###

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: