Doe iets: Eis de vrijheid voor Sammy de walvishaai!

8 juli 2009

Doe iets: Eis de vrijheid voor Sammy de walvishaai!

Whale Shark

Al maanden houdt het Atlantis Resort in Dubai een walvishaai in gevangenschap. De bevolking van Dubai heeft de haai inmiddels de naam ‘Sammy’ gegeven. Het resort heeft Sammy afgelopen herfst als de hoofdattractie ingezet voor de grootse opening van het aquarium. Sindsdien hebben talloze milieu activisten en bezorgde inwoners van Dubai bij zowel het resort als bij de media erop aangedrongen om de walvishaai haar vrijheid terug te geven. Het resort claimt de walvishaai te hebben gered en in gevangenschap te houden voor medische observatie, maar ondertussen hebben zij nog geen enkele stap ondernomen de haai ooit weer los te laten.

Inmiddels hebben we te horen gekregen dat het resort het aquarium ook wil openstellen voor duikers, zodat men tegen betaling kan duiken in de tank met de haai.

Sea Shepherd maakt zich grote zorgen om de veiligheid van deze walvishaai en eist dan ook haar directe vrijlating. De tijd is daar nu ook geschikt voor. Duikers hebben de laatste weken meerdere walvishaaien voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten en Oman gesignaleerd. De haaien trekken hier ieder jaar langs tijdens hun ‘trek’.

Walvishaaien kunnen tot wel 15 meter lang worden en duiken soms tot zo’n kilometer diep wanneer ze tijdens hun migratie duizenden kilometers door open zee afleggen. De walvishaai is een bedreigde diersoort die in gevangenschap vaak vroegtijdig overlijdt. De afgelopen jaren zijn er meerdere walvishaaien in het aquarium van Georgia overleden. Hierdoor is de discussie over het houden van walvishaaien in gevangenschap, maar ook over de noodzaak ze in het wild beter te beschermen, opgelaaid. In het wild wordt de walvishaai niet alleen bedreigd door de teloorgang van hun natuurlijke leefomgeving, maar ook door vangst voor hun vinnen.

Sea Shepherd heeft pas geleden het Sentosa World Resort mogen feliciteren met haar besluit geen walvishaaien in hun vestiging in Singapore te houden. Deze beslissing was mede ingegeven door de steeds sterker wordende roep van natuurbeschermers ondersteund door bijna 9000 handtekeningen die via de website zijn verzameld. Hierbij roept Sea Shepherd Atlantis op het goede voorbeeld van Sentosa te volgen.

Help Sammy de walvishaai te redden. Schrijf vandaag nog naar Atlantis The Palm, Dubai en eis de vrijlating van dit fantastische en ecologisch zo belangrijke dier.

Het adr

info@atlantisthepalm.com
+971 4 426 0000

Media Relations

Ashley McBain
ashley.mcbain@kerzner.com
+971 4 426 0325

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: