Sea Shepherd richt zich op een campagne in de Middellandse Zee

2 juli 2009

Sea Shepherd richt zich op een campagne in de Middellandse Zee

De slachting van de blauwvintonijn moet worden gestopt

Bluefin tunaDe Middellandse Zee moet worden gesloten voor de commerciële visserij en dan met name de visserij op blauwvintonijn.

“De blauwvintonijn zal commerciëel binnen drie jaar uitsterven tenzij regeringen nu in actie komen. Zij moeten daadkrachtig en agressief optreden,” aldus kapitein Paul Watson, uitvoerend directeur van Sea Shepherd Conservation Society. “Iedereen die blauwvintonijn vangt, iedereen die blauwvintonijn koopt of verkoopt en iedereen die blauwvintonijn eet, is een ecologische crimineel.”

Sea Shepherd Conservation Society is op zoek naar een schip, vrijwilligers en sponsors om een grootscheepse interventie-campagne te starten tegen de illegale visserij in het Middellandse Zeegebied.

“Er zijn meer dan 600 stropers actief in dit gebied en zij zijn letterlijk bezig om de levende hulpbronnen volledig uit te roeien”, zei kapitein Paul Watson.

“Wij moeten optreden en wij moeten elk noodzakelijk risico nemen om deze criminelen van zee te verdrijven. Wij beschikken over de ervaring en de moed om het op te nemen tegen dit tuig. Het enige dat wij nog nodig hebben is steun.”

Acteur Robert De Niro heeft als mede-eigenaar van de bekende Nobu restaurantketen geweigerd om zijn invloed aan te wenden om Nobu ertoe te brengen te stoppen met het kopen van blauwvintonijn en andere bedreigde vissoorten. “Dat betekent dat hij nu bij ons bekend staat als een ecologische crimineel”, aldus kapitein Watson. “Hij heeft het geld niet nodig. Het is onbegrijpelijk hoe een man met de status van De Niro ervoor kan kiezen om samen te werken met stropers. Hij wordt goed betaald om een gangster te spelen. Is hij zo hebzuchtig dat hij nu zelfs een gangster wil zijn?”

De Sea Shepherd Conservation Society is van mening dat de wereldwijde vangst van blauwvintonijn moet worden teruggebracht tot nul.

De Mitsubishi Corporation van Japan koopt alle blauwvintonijn op die ze kan vinden en vriest dit in. Op deze manier investeert zij letterlijk in het uitsterven van een prachtige, warmbloedige en unieke vissoort. Zodra de blauwvintonijn is verdwenen kan Mitsubishi deze vis gaan verkopen tegen elk bedrag.

Als gevolg van de hebzucht van bedrijven zoals Nobu en Mitsubishi zijn de wereldpopulaties van blauwvintonijn inmiddels met minstens 90% gedaald.

“Het moorden moet worden stopgezet”, aldus Lamya Essemlali, voorzitter van Sea Shepherd in Frankrijk. “Deze voortgaande slachting is onacceptabel.”

De quota die zijn vastgesteld door de Europese Unie worden genegeerd. De reguleringsmaatregelen worden genegeerd. Blauwvintonijn wordt Europa uitgesmokkeld als een dure drug. Van stropers naar kopers naar consumenten. De handel in blauwvintonijn is een criminele handel met een omzet van miljarden euro’s.

De tonijnvisserij wordt gereguleerd door de Internationale Commissie voor de Bescherming van de Tonijn, gevestigd in Madrid. Het gaat om een corrupt orgaan dat alleen geïnteresseerd is in de bescherming van de investeringen van de visserij-industrie in de 45 landen die lid zijn van deze commissie. Deze commissie negeert haar eigen wetenschappelijk onderzoek en stelt quota in die twee keer zo hoog zijn als de wetenschappers adviseren.
Turkije eist hogere quota en stropers uit diverse landen negeren de quota helemaal.

“Geef mij een schip en de mogelijkheden om op te treden”, zegt kapitein Watson. “Dan zal ik in de Middellandse Zee gaan patrouilleren en de netten van elke illegaal opererende vissersboot die wij kunnen vinden, vernietigen. Wij moeten nu hard optreden tegen deze stropers, anders verliezen we de blauwvintonijn voor altijd.”

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: