Canadese Hof veroordeelt zeehondenbeschermers

2 juli 2009

Canadese Hof veroordeelt zeehondenbeschermers

Alex and Peter Kapitein Alex Cornelissen en 1e stuurman Peter Hammarstedt zijn door rechter Jean Whalen van Nova Scotia beschuldigd van het uitoefenen van extremistisch en misdadig mededogen voor babyrobben, afgeslacht door de barbaarse robbenjagers van de Oostkust.

De twee Sea Shepherd officieren waren gevangen genomen door een arrestatieteam van de Canadese bereden politie in april 2008, toen het Sea Shepherd schip Farley Mowat illegaal was geënterd in internationale wateren op bevel van de Canadese Minister van Visserij, Loyola Hearn.

Hun misdaad: het vastleggen van de gruwelijke slacht van zeehondenpups. In Canada is het een overtreding van het Orwelliaanse ‘zeehondenbeschermingsreglement’ om ooggetuige te zijn van het doden van een zeehond door een Canadese robbenslachter zonder een vergunning van de Canadese overheid.

Canada redenatie is dat als niemand getuige is van het doden, dat het dan niemand wat doet. Zo kan Canada’s vunzige nationale perversiteit ongehinderd doorgaan.
Nadat ze waren gearresteerd en vrijgelaten op borgtocht zijn Alex en Peter Canada uitgezet, voor altijd. Met andere woorden: ze zijn zonder proces veroordeeld tot uitzetting.
Dit betekende natuurlijk dat ze niet naar Canada konden terugkeren om aanwezig te zijn bij het proces in april 2009. Dit kwam goed uit voor Canada. De twee konden niet terugkeren naar Nova Scotia om zich te verweren, zodat de rechter de uitspraak deed dat ze niet waren verschenen en het proces zodoende door kon gaan zonder de verdachten.

En, wat een verrassing, de rechter bepaalde op 30 juni dat Alex en Peter beide schuldig zijn aan het overtreden van het ‘zeehondenbeschermingsreglement’.

De straf voor dit verschrikkelijke en schofterige vergrijp zal uitgesproken worden in september 2009. De maximale straf is 100.000 dollar boete en/of 1 jaar gevangenisstraf.

De straf kan niet afgedwongen worden buiten Canada, en omdat het beide mannen verboden is om ooit nog terug te keren naar Canada, betekent dit dat de straf, wat die ook wordt, niet van toepassing is.

Het Hof heeft natuurlijk beslag laten leggen op het bedrag van 5.000 dubloenen (10.000 Canadese Dollar), gestort door schrijver Farley Mowat als borgsom.

Het Hof heeft eerder al de inbeslagname bevolen van het schip Farley Mowat, zonder hoorzitting of proces. Het schip is voor 50.000 dollar verkocht door de Canadese overheid, waarbij de overheid het geld opstreek. Bovendien pompte de overheid de diesel eruit en verkocht die voor 90.000 dollar. Dit is overduidelijk piraterij van de kant van de Canadese regering. Ze enterden een Nederlands schip en namen het in beslag in internationale wateren, pikten de bezittingen van 18 bemanningsleden die ze niet eens gearresteerd hadden, stalen het schip, en klaagden twee officieren aan in een proces waar ze niet eens bij aanwezig mochten zijn. Toen pikten ze ook nog de borgsom in en rechtvaardigden dit allemaal in naam van de verdediging van de geweldige wreedheid en perversie van een van de beruchtste en verachtelijkste slachtingen van wilde dieren ter wereld.

Aan de positieve kant, de publiciteit die er gegenereerd is voor Sea Shepherd vanaf de arrestatie in 2008 heeft bijgedragen aan het feit dat het Europees Parlement heeft gestemd voor een wet die de import van zeehondenbont verbiedt.

In dit geval heeft Sea Shepherd dan misschien de strijd op zee en in de rechtszaal verloren, MAAR het lijkt erop dat we de oorlog hebben gewonnen. De economische schade toegebracht aan de bont-industrie is veel groter dan de economische schade toegebracht aan Sea Shepherd Conservation Society, zeker gezien het feit dat Sea Shepherd al van plan was om de Farley Mowat af te danken na de zeehondencampagne.

We hadden plannen om het schip af te merenbij het scheepvaartmuseum in New London, Connecticut, direct na de zeehondencampagne. Het schip zou geen campagne meer varen.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: