Requiem 2019 - Een ontroerende mix van fictie, animatie en muziek

22 november 2012

Requiem 2019… een ontroerende mix van fictie, animatie en muziek

Deze unieke co-productie van Rutger Hauer en beeldkunstenaar/filmmaker Sil van der Woerd draait om de laatste walvis op aarde, oog in oog met zijn grootste vijand; de mens, gespeeld door Rutger Hauer. Met deze film stellen de makers de walvisjacht aan de kaak. Niet voor niets valt Requiem 2019 samen met onze recent gestarte campagne tegen de Japanse walvisjacht, Zero Tolerance genaamd.

Beweegredenen

Rutger Hauer, als Honorary  Board Member al  jarenlang nauw betrokken bij Sea Shepherd, over de beweegredenen om deze film te maken: ‘Het is zo achterhaald om walvissen te slachten. Traditie? Kom op zeg. Mensen zijn de ergste beesten. Tijdens een kanotocht keek ik ooit letterlijk in het oog van een walvis. Dat zou ieder mens eigenlijk eens moeten overkomen…  We mogen ze niet vernietigen. Dat heeft gigantische gevolgen. Zo ontstond het thema voor Requiem 2019. Sil en ik moesten gewoon iets maken tegen de jacht op deze prachtige dieren. Ik kan niet met Sea Shepherd mee op campagne. Het is beter om te doen wat ik het beste kan en dat is dit! Zie het als een cadeau.’

Requiem 2019 is te bekijken via deze links:

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: