Interview Erwin Vermeulen

15 october 2012

Interview Erwin Vermeulen

Op 16 december 2011 werd Nederlander Erwin Vermeulen gearresteerd in Japan. Hij was vrijwilliger bij Sea Shepherd en documenteerde als Cove Guardian de dolfijnenslacht en -transport in Taiji. PiepVandaag startte een emailactie naar de Japanse Ambassade, in een poging Erwin vrij te krijgen. Bijna 8000 mensen stuurden via de petitie een email naar de Japanse Ambassadeur.

Vermeulen_interview

Taiji werd wereldwijd bekend door de documentaire ‘The Cove’, waarin Rick O’Barry, voormalig dolfijntrainer van de TV-serie ‘Flipper’, de gruwelen van de Japanse dolfijnenjacht wereldkundig maakte. De documentaire won een Oscar en veel mensen dachten dat, na het verschijnen van de beelden, de jacht in Japan tot de geschiedenis behoorde. Maar niets bleek minder waar…

Japan gaat willens en wetens door met het jagen op en afslachten van dolfijnen. De Cove Guardians zijn continu aanwezig, om verslag te doen en toezicht te houden.

PiepVandaag-oprichter Karen Soeters had een lang gesprek met Erwin : Deel 1 - Deel 2 (Video)

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: