Forgotten Seal lanceert Kinderboekje; Gideon en het vergeten zeehondje

7 october 2012

Forgotten Seal - Sea Shepherd en Bont voor Dieren - lanceert Kinderboekje; Gideon en het vergeten zeehondje

Sea Shepherd en Stichting Bont voor Dieren hebben een kinder- kaartenboekje uitgebracht, Gideon en het vergeten zeehondje. Het boekje vertelt op ludieke en educatieve wijze het verhaal van het jongetje Gideon. Hij is getuige van de slachting van zeehonden in Namibië. Het doel van dit boekje is de aandacht vestigen op de Fogotten Seal*. Zo is het grote publiek nog altijd onbekend met het feit dat er in Namibië jaarlijks meer dan 80.000 jonge Kaapse pelsrobben worden doodgeknuppeld. Geert Vons, Directeur van Sea Shepherd Nederland en kunstenaar, schreef de tekst en maakte de illustraties.

Iedere zomer worden er op de stranden van Namibië meer dan 80.000, veelal jonge Kaapse pelsrobben gedood. Vroeg in de ochtend komen jagers het strand op om letterlijk toe te slaan. Deze slachtpartijen zijn bij weinig mensen bekend. De Namibische overheid doet er alles aan ze buiten het zicht van de media te houden. Undercover-teams worden opgepakt, camera’s in beslag genomen. 

Bloedige sporen uitgewist

De stranden waar deze praktijken plaatsvinden, zijn daarnaast een belangrijke trekpleister voor onder andere Nederlandse en Duitse toeristen. Juist vanwege de aanwezige pelsrobben. Ook deze toeristen zijn veelal onwetend van de slachtingen die er plaatsvinden. Na gedane zaken wissen de jagers alle bloedige sporen grondig uit. Kort daarna verschijnen nietsvermoedende toeristen om te genieten van de overlevende pelsrobben.

Seal Wars

Ondanks alle tegenwerking slaagde Bont voor Dieren er in 2009 in unieke beelden te verzamelen van de jacht. Inmiddels reisde ook Sea Shepherd af naar Namibië om deze jacht bloot te leggen. Het unieke resultaat van de reis van Bont voor Dieren is te zien in de documentaire Seal Wars.

Nieuwe stap

Gideon en het vergeten zeehondje is een nieuwe, kindvriendelijke stap op weg naar wijdverspreide kennis over deze jaarlijkse slachting. Zo bevat dit kleurrijke boekje naast het verhaal negen smaakvolle ansichtkaarten. ‘Op die wijze kan de boodschap verder verspreid worden’, zegt Geert Vons. ‘De opbrengsten van de verkoop komen geheel ten goede aan Forgotten Seal.’

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: ‘Het is belangrijk dat organisaties als Sea Shepherd en Bont voor Dieren samenwerken om deze slachting te stoppen. Forgotten Seal is dan ook opgericht om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.’

*Forgotten Seal is een gezamenlijk initiatief van Sea Shepherd en Bont voor Dieren. Meer informatie over Forgotten Seal? Ga naar:  www.forgottenseal.org

Het boekje ‘Gideon en het vergeten zeehondje’ kost €7,95 en is te bestellen via  www.forgottenseal.org.

Gideon

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: