Muzikanten dragen Sea Shepherd warm hart toe

1 juli 2012

Muzikanten dragen Sea Shepherd warm hart toe

Sea Shepherd kan terugblikken op succesvolle aanwezigheid bij Chilli Peppers

Sea Shepherd kan rekenen op de warme steun van veel (inter)nationale muzikanten. Zo dragen de Red Hot Chilli Peppers ons al jarenlang een warm hart toe. Zowel in woord als in daad. In het seizoen 2007/2008 doneerde de Chilli Peppers een geldbedrag van $ 100.000 dollar aan Sea Shepherd om onze jaarlijkse strijd tegen de Japanse walvisjacht te vervolmaken.

Op 28 juni j.l. gaf deze wereldberoemde band een daverend optreden in het Nijmeegse Goffertpark. Onze vrijwilligers waren ook aanwezig en kunnen terugblikken op een succesvolle dag. Onze stand stond naast de officiële merchandise stand van de Red Hot Chilli Peppers en werd zeer goed bezocht.

Rise Against

Recent waren onze vrijwilligers ook van de partij bij het optreden van de Amerikaanse punkrockband Rise Against in het Tilburgse Poppodium 013. Tijdens dit optreden riep Tim Mcllrath, zanger en gitarist van de band, het publiek op onze stand te bezoeken. Ook onderstreepte hij het belang van onze organisatie.

Gojira

Begin Juni was onze kapitein en oprichter Paul Watson op uitnodiging van de Franse deathmetalband Gojira te gast op Rock am Ring, het jaarlijkse Duitse metal festival. Joe Duplantier, zanger en gitarist van Gojira, nodigde Watson uit op het podium en riep het publiek op zich hard te maken voor de definitieve vrijlating van onze kapitein.

De Duitse regering wil Watson mogelijk uitleveren aan Costa Rica. Volgens de Costa Ricaanse autoriteiten heeft Watson in 2002 de bemanning van een Costa Ricaans schip in gevaar gebracht. Watson kwam eind mei weliswaar op borgtocht vrij, er hangt hem nog altijd een uitlevering boven het hoofd. In afwachting van een beslissing over zijn uitlevering aan Costa Rica mag hij Duitsland niet verlaten.

 Peppers_Jolly_Roger_1

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: