Merlijn (9) verkoopt speelgoed en zijn favoriete Donald Duck-Pockets voor Sea Shepherd

4 juni 2012

Merlijn (9) verkoopt speelgoed en zijn favoriete Donald Duck-Pockets voor Sea Shepherd

Dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het beschermen van de oceanen, laat Merlijn van der Zee (9 jaar) wel zien. Met zijn actie op Koninginnedag haalde hij geld op voor Sea Shepherd.

Nooit eerder had hij het gedaan: op een rommelmarkt spullen verkopen. Best spannend zo voor een eerste keer en je moet op zo’n markt natuurlijk de hele dag bij de spullen blijven. Maar omdat het voor Sea Shepherd was had hij het er graag voor over. Zijn moeder mocht hem helpen met het inrichten van zijn kraam, maar verder wilde Merlijn alles zelf regelen.

Zijn moeder vertelt: “Ondanks dat hij het heel spannend vond heeft hij toch doorgezet. Hij vertelde mij dat hij steeds dacht aan de mannen en vrouwen van Sea Shepherd die zulk goed werk doen en ook al is het soms moeilijk; zij gaan ervoor!  Dat doen ze voor de oceanen en voor de zeedieren en daar wil Merlijn ook graag aan bijdragen.”

Donald Duck

Naast speelgoed en spellen heeft Merlijn ook zijn favoriete Donald Duck-pockets verkocht. Merlijn houdt heel erg van Donald Duck, hij koopt alle strips en is helemaal weg van de pockets, deze zijn hem heilig. Hij heeft dan ook goed nagedacht over het verkopen hiervan.  De pockets waren snel uitverkocht en leverden veel geld op.

Ondanks alle verleidingen op de rommelmarkt heeft Merlijn voet bij stuk gehouden om al zijn verdiende geld te kunnen doneren aan Sea Shepherd. Het motto van Merlijn is dan ook:  “Blijf kalm, support Sea Shepherd” en dat doet hij met volle overtuiging” 

Merlijn heeft thuis ook een spaarpotje voor Sea Shepherd waarin hij steeds wat geld doet. Zo heeft hij ook eerder al aan Sea Shepherd gedoneerd, voor Erwin Vermeulen bijvoorbeeld, want hij weet dat alle beetjes helpen.

Sea Shepherd

Merlijn: “ Ik steun Sea Shepherd omdat zij opkomen voor walvissen, dolfijnen, haaien en andere zeedieren. Ook vind ik het goed dat Sea Shepherd geen geweld gebruikt en dat de bemanning altijd rustig blijft in moeilijke omstandigheden. Ik ken Sea Shepherd via de tv-serie Whale Wars en als ik ooit een loterij win, dan zal ik een groot schip met een helikopter en alles wat nodig is voor Sea Shepherd kopen. Ik denk dat het dan een ijsbreker wordt, want dat komt goed van pas bij het beschermen van de walvissen in Antarctica.”

Ook al is hij pas 9 jaar en kan hij nu nog niet mee op een van de schepen, laat Merlijn toch zien dat je op verschillende manieren Sea Shepherd kunt steunen.
Bedankt Merlijn! 

Heb je zelf ook een leuk idee om Sea Shepherd te steunen? Kijk op: http://www.seashepherd.nl/nl/vrijwilliger.html

rommelmarkt2_1

 

Rommelmarkt_1_1

 

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: