Schilderijen van Geert Vons leveren bijna € 12.000 op voor Erwin Vermeulen.

16 februari 2012

Schilderijen van Geert Vons leveren bijna € 12.000 op voor Erwin Vermeulen.

De schilderijen die door Geert Vons, directeur Sea Shepherd Nederland, begin 2012 ter veiling aangeboden werden, om zodoende geld op te halen om bij te dragen in de dekking van de juridische kosten voor Sea Shepherd vrijwilliger Erwin Vermeulen, hebben bijna  € 12.000 euro opgeleverd.

Erwin werd op 16 december gearresteerd in Taiji, Japan en wordt nog steeds vastgehouden. Hij wordt ervan verdacht iemand te hebben geduwd. Erwin ontkent dit. Hij wilde alleen foto’s maken van de gevangen genomen dolfijnen en had zijn handen vol met een walkie talkie en fotoapparatuur. Ook DNA onderzoek bevestigt dat Erwin de man niet heeft aangeraakt. Erwin zit al die tijd in een koude cel. Vandaag vond de laatste zitting van de rechstzaak plaats en er wordt op 22 februari een uitspraak gedaan.

Om Erwin te steunen, boden Sea Shepherd supporters van over de hele wereld – achter de schermen - tegen elkaar op. Het totaal van deze actie: € 11.950,- wordt overgemaakt naar het fonds voor juridische kosten voor Erwin.

Geert was tevens te zien bij Koffietijd waar hij, in het kader van zijn benoeming tot ‘Kunstenaar van de Week’, nog een schilderij ter veiling aanbood. De kijkers van Koffietijd kregen de gelegenheid de hele week bieden op dit schilderij. Dit bracht nog eens een extra bedrag van bijna 400 euro op. Dit bedrag gaat ook naar Sea Shepherd.

Bekijk hier het fragment van Koffietijd, waarin Geert Vons de dolfijnenslacht in Taiji nog eens onder de aandacht brengt en zijn schilderij ter veiling aanbiedt.
http://www.rtl.nl/xl/u/39eef042-51e7-44d8-b137-437115acbb56

painting

  Het schilderij dat geveild werd bij Koffietijd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: