WWAR schenkt € 5000 aan Sea Shepherd voor rechtszaak Erwin Vermeulen

14 februari 2012

WWAR (World Wide Animal Rescue) schenkt € 5000,-  aan Sea Shepherd voor rechtszaak Erwin Vermeulen

Evenals vele anderen heeft ook World Wide Animal Rescue (WWAR) met veel verontwaardiging vernomen dat de Nederlandse Sea Shepherd-vrijwilliger Erwin Vermeulen onterecht gearresteerd was in Japan. Erwin was in Taiji om de jaarlijkse dolfijnenslachtingen, welke Japan schaamteloos geheim probeert te houden, te ontmaskeren en te documenteren. Er hangt hem een straf van maximaal 2 jaar en/of een forse boete boven het hoofd. Sinds zijn arrestatie op 16 december 2011 wordt Erwin als een misdadiger behandeld. Hij zit al bijna 2 maanden in een koude cel voor een vermeende “duw” en direct contact met de buitenwereld, dus ook met zijn familie, is niet toegestaan.

Jan Krol van WWAR: “Dit is onmenselijk en we moeten helpen waar mogelijk om Erwin weer vrij te krijgen.  Erwin heeft niets verkeerd gedaan.  Het vastleggen of registreren van de waarheid is geen misdaad. WWAR heeft daarom besloten om Sea Shepherd Nederland te steunen. Ook wij staan achter hun (juridische) strijd tegen de Japanse jacht op zeezoogdieren en willen graag helpen. De inzet van advocaten voor Erwin kost erg veel geld en daarom leek ons financiële steun welkom.”

Deze bijdrage van WWAR is meer dan welkom. Er zijn direct na de arrestatie van Erwin meerdere acties gestart in Nederland om geld op te halen om de rechtszaak te bekostigen. Zo werd er door vrijwilligers een benefietconcert in Veldhoven georganiseerd en door de Partij voor de Dieren een benefietfilmvertoning van de film “the Cove”. Ook is er de afgelopen periode veel media-aandacht geweest voor de dolfijnenslachtingen in Taiji”

WWAR (World Wide Animal Rescue) is een organisatie die dierenleed aan de kaak wil stellen en structureel wil aanpakken door dit in de publiciteit te brengen en daarmee gedragsverandering bij mensen te bereiken door bijvoorbeeld landen, ondernemingen enz. te bewegen tot andere regelgeving c.q. werkwijze.

Daarnaast helpt WWAR i.s.m. andere organisaties waar mogelijk dieren te redden en op te vangen.

Misstanden op gebied van dierenleed moeten stoppen. Ook internationaal, waar landelijke wetgeving niet voldoende is. Meer informatie over WWAR: http://www.wwar.nu/

 WWAR

Geert Vons van Sea Shepherd Nederland neemt de cheque van € 5000,- in ontvangst van Jan Krol van WWAR
(Foto: Sander van Hesteren, WWAR)

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: