Rutger Hauer spreekt zich uit voor de vrijlating van Erwin Vermeulen

6 februari 2012

Rutger Hauer spreekt zich uit voor de vrijlating van Erwin Vermeulen

Rutger Hauer heeft een oproep gedaan in de media om Sea Shepherd-vrijwilliger Erwin Vermeulen, die nog steeds wordt vastgehouden in een Japanse cel, te helpen.

 “Erwin Vermeulen is Nederlands staatsburger, fotograaf en lid van de Cove Guardians van Sea Shepherd. Hij was in Taiji om de jaarlijkse dolfijnenslachtingen, die Japan schaamteloos geheim probeert te houden,  te ontmaskeren en te documenteren en om bewustwording te creëren omtrent de hoge concentratie kwik in dolfijnenvlees. Het vergiftigt mensen, vogels en de oceaan” aldus Rutger Hauer.

“Erwin wordt nu al 47 dagen vastgehouden in eenzaamheid in een cel vlakbij Taiji onder onmenselijke omstandigheden. Hij wordt ervan beschuldigd iemand geduwd te hebben. Erwin onkent de man geduwd te hebben en ook DNA onderzoek onderbouwt dit.  Deze behandeling is buiten alle properties. Het is tijd voor menselijkheid, tijd om respect te tonen en gezond verstand te gebruiken. Help Erwin te bevrijden en waak met ons over hem” 

De uitspraak in de zaak van Erwin wordt gedaan op 22 februari. Eerst zal er nog een zitting plaatsvinden op 16 februari.

hauer

Foto: Rutger Hauer spreekt op Sea Shepherd benefiet A Night for the Oceans in 2010

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: