Benefiet in Veldhoven voor Sea Shepherd-vrijwilliger Erwin Vermeulen

10 januari 2012

Benefiet in Veldhoven voor Sea Shepherd-vrijwilliger Erwin Vermeulen

Op zondag 22 januari 2012 van 13.30 tot 21.00 uur zal er in het Veldhovense Odeon (http://www.odeonveldhoven.nl/) een Benefietconcert gegeven worden ten bate van Erwin Vermeulen. De Veldhovense Sea Shepherd vrijwilliger werd op 16 december 2011 gearresteerd in het Japanse Taiji, omdat hij iemand geduwd zou hebben toen hij probeerde foto's te maken van een transport van in het wild gevangen dolfijnen naar bassins in een resort.

Erwin blijft bij zijn standpunt onschuldig te zijn. Er zijn geen getuigen die de beschuldiging kunnen bewijzen. Het lijkt erop dat Japan uit frustratie en wanhoop hardhandig optreedt tegen de vrijwilligers van Sea Shepherd genaamd 'Cove Guardians'. De “Cove Guardians begaan geen enkele overtreding en houden zich strikt aan de Japanse wet. Zij proberen enkel via verslaggeving de ernstige misstanden en gruwelijke dolfijnenslacht in Taiji - zoals tevens te zien is in de prijswinnende documentaire ‘The Cove’ (www.thecovemovie.com) - wereldkundig te maken.

De entree van dit benefiet bedraagt 10 euro. De opbrengst is bestemd om bij te dragen in de juridische kosten die moeten geworden gemaakt om Erwin Vermeulen vrij te krijgen. Vermeulen zit momenteel nog steeds vast in een Japanse cel in afwachting van zijn proces, dat eind januari 2012 zal plaatsvinden. Hem hangen twee jaar gevangenisstraf of betaling van een grote som geld boven het hoofd.

Het benefiet vindt plaats met medewerking van optredende bands Ink, Denvis, Lost InSanity, Nuclear Sushi, JD Walker, Jack's Dignity, Seven Steps of Denial en Nymeria.

Tevens zal er een stand met merchandise van Sea Shepherd (www.seashepherd.nl) aanwezig zijn.

Geert Vons, directeur Sea Shepherd Nederland, zal het benefiet openen.

Ook biedt Geert twee schilderijen van zijn hand VIA INTERNET ter veiling aan voor het goede doel, in de hoop dat dit zoveel mogelijk geld voor de rechtszaak van Erwin opbrengt.
Meer informatie over de veiling volgt.

Kaarten voor het benefiet zijn online verkrijgbaar via: www.erwinvermeulenbenefiet.nl en aan de deur. Er is een beperkt aantal van 220 kaarten beschikbaar.

 benefiet

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: