Geld voor Japanse slachtoffers naar walvisvloot

28 november 2011

Geld voor Japanse slachtoffers naar walvisvloot

Heb jij ook geld gedoneerd voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan? Lees onderstaand bericht dan eens. Grote kans dat dit geld niet naar de slachtoffers van de ramp is gegaan. Deze miljoenen worden namelijk niet gebruikt voor de wederopbouw van het land maar gaan rechtstreeks naar de walvisvloot om deze te beschermen tegen de acties van Sea Shepherd.

Lees ook het commentaar van Paul Watson :
http://www.seashepherd.nl/news-and-media/editorial-111109-1.htmlPaul Watson heeft nu bewijs dat het geld voor de bescherming van de Japanse Walvisvloot dit jaar rechtstreeks uit het potje voor de slachtoffers van de tsunami en aardbeving komt. Paul Watson: Hieronder een vertaling (in het engels) van de rechtvaardiging door de Japanse overheid die het budget van de Japanse walvisvloot met zo’n 22 miljoen euro heeft verhoogd. Het geld is voor extra beveiliging om de Japanse walvisvloot te beschermen tegen Sea Shepherd. Er staat hier dat het noodzakelijk is deze fondsen te verstrekken omdat de Ishinomaki regio (die o.a. de thuisbasis is van de walvisvloot) zwaar getroffen is door de ramp. Dit is absoluut misselijkmakend. Ik heb medelijden met de mensen in Japan die de ramp nog steeds niet te boven zijn. Het wordt tijd dat de Japanse burgers in opstand komen tegen hun corrupte overheid!

http://www.jfa.maff.go.jp/j/budget/23_hosei/dai3ji.htmland
http://www.jfa.maff.go.jp/j/budget/23_hosei/pdf/9-2.pdfTranslation:
Special Permit Research Whaling
 Stabilisation and Promotion Program

Budget
2,284,000,000 yenAim
In order to ensure the stable execution of the 2011 season of the Antarctic Whale Survey (JARPA), the program will strengthen measures to combat harassment by anti-whaling activists.


Background
In the Great East Japan Earthquake, the Ishinomaki area, one of the prominent whalingcenters in Japan, suffered severe destruction. In order to return to commercial whaling, Japan has been carrying out research whaling, but in recent years has suffered increasing harassment from anti-whaling activists, such that last year the Antarctic survey had to be ended prematurely in order to ensure the safety of its research vessels. Strengthening measures to combat harassment by anti-whaling activists will ensure the stable execution of this year’s Antarctic survey and stimulate the restoration and revival of the region around Ishinomaki.

Objective
To carry out the 2011 season of Special Permit Research Whaling as planned.

Content
While providing support in response to the loss of income from sale of byproducts (whale meat) due to the premature end of last year’s survey, the program will strengthen safetymeasures against harassment by anti-whaling activists.Executing Authority
Institute of Cetacean ResearchContact
Fisheries Agency, International Section (03-3502-2443)

Foto: (AFP)
This picture taken on March 24, 2011 shows the whaling ship 'Taisho Maru No. 28' grounded near the port of Ayukawa. 

geld_slachtoffers_1

Foto: (AP Photo/Hiro Komae)
Water floods over a damaged pier at Ayukawa, a major whaling port in Ishinomaki.

geld_slachtoffers_2

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: