Confessions of an Eco-Terrorist op het International Documentary Film Festival Amsterdam

20 october 2011

Confessions of an Eco-Terrorist op het International Documentary Film Festival Amsterdam

Confessions of an Eco-Terrorist is niet zomaar een typische eco-film. Gezien door de ogen van activist Peter Jay Brown, bekend van Whale Wars, geeft deze film een intieme kijk op het leven aan boord van een Sea Shepherd-schip. De film werd in 2011 o.a. vertoond voor een uitverkochte zaal op het filmfestival van Cannes, waar de film goede recencies kreeg.

“Peter Brown is al sinds 1982 verbonden met Sea Shepherd en deze film is een bewijs van de tijd, liefde en moeite die hij in het project gestoken heeft. De film wordt gepresenteerd op een manier waarop alleen Peter dat kan - met humor en een vleugje sarcasme. Het is dan ook een uitzonderlijk goede, en ironische-grappige film.” aldus Paul Watson.

Het International Documentary Film Festival Amsterdam is in 1988 opgericht om de documentaire cultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Ieder jaar presenteert IDFA de beste documentaires, geselecteerd uit een groot aanbod. Die selectie vindt plaats aan de hand van heldere criteria. In het kort komt het erop neer dat IDFA zoekt naar documentaires die stilistisch interessant of vernieuwend zijn, die maatschappelijk relevant zijn en die erin slagen duidelijk te communiceren met hun publiek.

Het International Documentary Film Festival Amsterdam vindt plaats van 16 t/m 27 november 2011 in Amsterdam. Vanaf 3 november is het programma online te raadplegen. Op 4 november start de online kaartverkoop voor Vrienden van IDFA en op 9 november voor de rest van het publiek.

Zie ook onderstaande links:

http://www.confessionsfilm.com/

http://www.idfa.nl/nl/Festival.aspx

eco_terrorist_1

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: