Laura Dekker roept Japan op om te stoppen met de walvisjacht

10 october 2011

Laura Dekker roept Japan op om te stoppen met de walvisjacht

De 16-jarige Laura Dekker, momenteel op weg om als jongste solo-zeilster de wereld rond te varen, heeft Japan opgeroepen om te stoppen met de walvisvangst.

De Nederlandse zeilster, geboren in Nieuw Zeeland, heeft sinds haar vertrek in augustus 2010, op haar zeilboot de vlag wapperen van de Sea Shepherd Conservation Society. Sea Shepherd staat bekend om haar ‘direct action’ campagnes tegen de illegale walvisvaarders.

Laura’s manager zei dat de jonge zeilster zich verplicht voelde om een persoonlijke oproep te doen aan Japan. Hiermee spreekt Laura zich namens “haar generatie” uit tegen de walvisvangst. Zij deed dit naar aanleiding van een persbericht van de Japanse overheid, waarin Japan aangeeft dit jaar wederom door te gaan met de walvisvangst.
De verklaring afgegeven door Laura Dekker luidt als volgt:

“ De afslachting van walvissen in de wateren van Antartica wordt over de hele wereld gezien als barbaars en onnodig. Het argument dat Japan ‘onderzoek’ doet is lachwekkend en achterhaald. Het gaat hier gewoon om commerciële walvisvangst.”

“ In naam van mijn generatie doe ik een oproep aan de Japanse overheid om direct te stoppen met de walvisjacht. In de toekomst zullen wij voor de aarde moeten zorgen.”

“ De Japanse overheid heeft nu de kans om een keuze te maken die getuigt van goed leiderschap. Hiermee kan de Japanse overheid laten zien dat zij de wens van de jeugd wereldwijd, een duurzame toekomst, begrijpt.”

“ Ik steun het werk van Sea Shepherd omdat zij, in tegenstelling tot veel overheden, bereid is actie te ondernemen. Of u het met de methoden van Sea Shepherd eens bent of niet, zij representeren de kijk op de Walvisjacht van mensen zoals ik. Wij vinden het belangrijk dat de oceanen op waarde geschat en beschermd worden.”

laura_dekker1

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: