Whale Warrior Project: Walk for the Whales

21 september 2011

Whale Warrior Project: Walk for the Whales

Jaap Speksnijder is momenteel te voet onderweg van Lissabon, Portugal, naar Santiago de Compostela, Spanje. Op 12 september is hij gestart. Met deze actie hoopt Jaap $ 3929,32 in te zamelen voor Sea Shepherd. Dit bedrag is genoeg voor het redden van één walvis*. De afstand van de route die Jaap gaat lopen is 612,5 kilometer of 380,6 mijl.

Jaap is geboren en getogen in Alkmaar. Na de technische school is hij gaan werken bij de hoogovens. In de avonduren heeft hij zijn MTS diploma en diverse vakdiploma’s gehaald waarna hij HTS heeft gedaan. Jaap is iemand die ambitieus is, een harde werker en een doorzetter.

Zijn zus Ellen: “Jaap heeft tijdens zijn vakanties al heel wat reizen gemaakt, in en buiten Europa. Soms met anderen, soms alleen. Wij zouden sommige reizen misschien "eng" vinden, vooral in je eentje. Jaap niet. Hij ontmoet altijd wel mensen, past zich aan aan de gewoonten maar blijft alert op wat er om hem heen gebeurt.”

Uiteindelijk belandde Jaap eind jaren 80 op Curaçao, waar hij zijn huidige vrouw leerde kennen. Op Curaçao was hij bijzonder actief voor de natuur. Hij heeft daar enorm veel gedaan voor Amigu di Tera, een plaatselijke organisatie.

De drijfveer van Jaap is het bestrijden van onrecht. Jaap: “De natuur en dieren kunnen zichzelf niet verdedigen dus daar moet de mens in actie komen.”  Zijn zus Ellen deelt deze passie voor de natuur en dieren. “Jaap is onrustiger in die dingen en wil direct iets doen. Vandaar ook nu deze actie. Hij wilde lopen maar dan met een doel. Het actief iets doen en het gevaar niet schuwen. Dat is wat hem aanspreekt in Sea Shepherd.”

“Ik heb Sea Shepherd altijd een goede organisatie gevonden omdat ze werkelijke resultaten afleveren.  Een walvis gespaard is een walvis die verder zwemt, dat is een tastbaar resultaat en dat is waar Sea Shepherd voor staat” aldus Jaap.

Tegenwoordig woont Jaap in Amerika met zijn vrouw en kinderen en heeft hij een eigen bedrijf.

Lees meer over het 'Whale Warrior' programma op www.seashepherd.org. Klik op "Be a Whale Warrior". Je kunt Jaap steunen door op bovenstaande pagina zijn profiel op te zoeken. (zoek op Jacob Speksnijder)
Een gift overmaken kan ook, op rekening 44.09.38.643 t.n.v. Sea Shepherd Nederland. Vermeldt dan wel duidelijk bij betaling: “Walk for the Whales, Jaap Speksnijder”

Bedankt namens Jaap, Ellen en Sea Shepherd Nederland.

Volg Jaap op Twitter: walkforthewhale

* Dit bedrag is gebaseerd op de totale kosten van Operation No Compromise, gedeeld door het aantal geredde walvissen.

Klik hier voor de bedankbrief van Jaap Speksnijder.

speksnijder22

speksnijder11 

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: