Plastic Whale pakt plastic soep aan in Amsterdamse grachten. Visch mee!

23 augustus 2011

Plastic Whale pakt plastic soep aan in Amsterdamse grachten. Visch mee!

Op zondag 4 september organiseert Stichting Plastic Whale een unieke manifestatie in Amsterdam: Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen, een vloot van ongeveer 20 boten met passagiers die plastic uit de Amsterdamse grachten vissen.

Plastic Whale nodigt iedereen uit om aan de manifestatie deel te nemen. Het burgerinitiatief heeft als doel mensen bewust te maken van het groeiende probleem van de plastic soep; plastic afval dat in toenemende mate ’s werelds wateren vervuilt. Met Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen wil Plastic Whale duidelijk maken dat het probleem zich ook in Nederlandse wateren voordoet, zoals in de Amsterdamse grachten.

Voor de manifestatie zijn zowel deelnemers als sponsoren nodig. Initiatiefnemer Marius Smit:  “We starten ‘from scratch’ met een paar boten. Via de blog www.plasticwhale.org en social media nodigen wij iedereen uit, met of zonder boot. Want de manifestatie wordt letterlijk groot gemaakt door de mensen en organisaties die eraan deelnemen. Informatie over deelname en/of sponsoring is te vinden op www.plasticwhale.org.

Affiche_visch_mee_def_1

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: