Gevoel van onwerkelijkheid

16 februari 2011

Gevoel van onwerkelijkheid

Geert-Jan Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland neemt dit jaar deel aan onze zevende Antarctische campagne ter verdediging van de walvissen, Operatie "No Compromise".
Hij houdt een blog bij van zijn "avonturen" op campagne. Hier volgt deel 25.

Sinds gisteren hebben de verschillende telefoons in de communicatie-ruimte van de Bob Barker aardig gerinkeld en gepiept. Enorm veel Australische media aan de lijn. Niet alleen met vragen, maar ook om ons te feliciteren. Verder ook erg veel reacties uit Nederland ontvangen, en nog steeds. Allemaal positief! Maakt niet uit dat er een groot tijdsverschil is tussen de Bob Barker en Nederland en dat we meerdere malen uit ons bed zijn gebeld!  Dit is waar we jarenlang naar gestreefd hebben! Het lijkt er steeds meer op dat het nu inderdaad werkelijkheid is geworden. Sea Shepherd is er in gelaagd om de illegale Japanse walvisvaart te stoppen. Zeven campagnes om dit doel te bereiken.

Vanochtend om 06.05 uur heeft de Nisshin Maru op 64°04’ Zuid, 74° 07’ West koers gewijzigd en is 180° gedraaid. We stonden op het punt om de Nisshin Maru de Atlantische Oceaan in te jagen en te blijven achtervolgen. Vlak voordat we door de Drake Passage door zouden varen echter dit fantastische bericht. Het fabrieksschip heeft tevens snelheid geminderd. Voorheen voer het schip zo’n 14,5 knopen, nu is dat gedaald tot zo’n 11,5 tot 12 knopen. Het fabrieksschip vaart nu een scherpe koers naar het Westen. Dus niet naar het zichzelf gestelde onderzoeks gebied in Zuiderlijke richting waar de harpoenschepen decennialang illegaal walvissen hebben afgeslacht.

De sfeer aan bord is fantastisch, nog steeds een soort van ongeloof en onwerkelijkheid. We wachten met spanning op het officiële bericht vanuit Japan dat de walvisvaarders zullen worden teruggeroepen en dat het jacht seizoen officieel, voortijdig, is afgebroken. Het zekere voor het onzekere. Alex Cornelissen en ikzelf waren er de eerste campagne in 2002/2003 al bij, en we hebben samen dezelfde vier Antarctica campagnes gevaren.Inmiddels zijn we acht jaar verder, is er veel gebeurd en zijn we beiden aardig doorgewinterd geraakt. Deze laatste campagne is Alex kapitein van de Bob Barker, en ik ben als director Sea Shepherd Nederland verantwoordelijk voor de relatie met de Nederlandse Overheid. Nederland is immers vlaggestaat van de Sea Shepherd schepen de Steve Irwin en de Bob Barker.

Het lijkt erop dat we nu toch echt iets hebben te vieren!!!

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: