Eten aan boord

2 februari 2011

Eten aan boord

Geert-Jan Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland neemt dit jaar deel aan onze zevende Antarctische campagne ter verdediging van de walvissen, Operatie "No Compromise".
Hij houdt een blog bij van zijn "avonturen" op campagne. Hier volgt deel 21

Het is net 19.00 uur geweest. Het avondeten zit er weer op. De laatste weken wordt er regelmatig gekookt door andere bemannigsleden dan de vaste keukenmensen. Lijkt bijna een soort van ontspannen wedijver te zijn geworden wie er mogen koken. De onderlinge betrokkenheid onder de bemanning is nog steeds goed, en er hangt nog steeds een prima sfeer. Eergisteren, of de dag daarvoor, ik weet het niet meer, heeft Amanda oliebollen gebakken. Ben zelf niet zo’n oliebollen-man, maar deze smaakten prima, ondanks dat we er later achter kwamen dat het recept niet ‘klopte’ .

De appelbeignets waren gemaakt met annanas uit blik, maar dat scheen voor niemand een probleem te zijn, aangezien de schaal in een mum van tijd leeg was.

De laatste weken beginnen we door bepaalde voorraden heen te raken. Appels, sinaasappels en bananen zijn er niet meer, eigenlijk is er helemaal geen vers fruit meer! De laatste krop sla kan ik me ook niet meer herinneren. Maakt niet uit, hoort er allemaal bij. Inmiddels zijn we al ruim twee maanden op zee en het is dan ook een mooi vooruitzicht te weten dat wanneer  we de Gojira ontmoeten die een paar kratten groenten en fruit bij ons aan boord zal droppen.

Sinds ergens vorige week heb ik een nieuwe hut gekregen. Eén van de andere bemanningsleden moest onverwacht van boord en is overgestapt op de Steve Irwin die naar de wal moest om brandstof te tanken. Betekent dat ik niet meer benedendeks in een donkere en koude ruimte boven het roer slaap, maar nu op het achterdek een grotere hut deel met de scheepsdokter. De planken, schappen en kasten liggen vol met dozen met medicamenten en medische spullen.
Deze ruimte is van buitenaf direct toegankelijk, zodat in geval van nood gewonden gemakkelijk naar de ziekenboeg kunnen worden gebracht. Klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar als je je een beeld kunt vormen van de steile trappetjes en de smalle gangen aan boord, dan zul je begrijpen dat geen slecht idee is.

Voor mij is het in ieder geval een hele vooruitgang, van een kleinere ruimte benedendeks die we met drie personen deelden naar een grotere ruimte voor twee personen. Zit overdag veel achter de computer te werken, en kan nu ook nog een beetje daglicht binnen krijgen. Ironisch, zit midden op een van de meest afgelegen oceanen ter wereld, en wat doe ik, ik zit achter de computer, te werken!

Eten_aan_boord

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: