Steun en wetenschap

8 december 2010

Steun en wetenschap

Geert-Jan Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland neemt dit jaar deel aan onze zevende Antarctische campagne ter verdediging van de walvissen, Operatie "No Compromise".
Hij houdt een blog bij van zijn "avonturen" op campagne. Hier volgt deel 7.

Het belooft wederom een prachtige dag te worden. Lichte bries en zonnig. Vanochtend een fotosessie gehad. Onze fotograaf heeft op het voordek een hele reeks foto’s gemaakt van de bemanning in nieuwe Sea Shepherd kleding. Van Hemp Hoodlamb hebben we drie grote dozen met speciaal voor Sea Shepherd gemaakte kleding gedoneerd gekregen. De jacks, sweaters en mutsen zijn gemaakt van hennep, organisch katoen en gerecycled plastic voor de voering. Het lijkt op bont maar is het dus niet. Fantastische kleding, , verantwoord, warm en ziet er nog goed uit ook!  In Australië krijgen we overigens ieder jaar weer enorm veel steun en donaties. Bedrijven doneren gereedschap, beddegoed, proviand.

Mensen komen langs als de schepen aan de kade liggen om ons van alles en nog wat te geven. Het is heel duidelijk dat het issue van de walvisjacht enorm leeft in Australië. De bevolking staat absoluut achter Sea Shepherd; ons handelen en ons doel om de walvissen te beschermen. Jaar in jaar uit steunt de bevolking van Australië de acties die we voeren tegen de illegale afslachting van walvissen en de Japanse walvisvaarders zijn niet welkom in de havens van Australië.

Al ruim twee decennia worden er jaarlijks zo’n duizend walvissen gedood voor Japans onderzoek. Op de Nishin Maru, het fabrieksverwerkingschip van de Japanse walvisvaardersvloot, staat met grote letters RESEARCH. Herhaaldelijk hebben internationale wetenschappers echter de methode van onderzoek en de waarde van de resultaten van het onderzoek gedaan door de Japanse wetenschappers in twijfel getrokken. Zeer duidelijk is aangetoond dat vanuit een wetenschappelijk oogpunt zowel de werkwijze als de resultaten zeer dubieus zijn. Denk dat het goed is als meer mensen op de hoogte zouden zijn van bijvoorbeeld de inhoud van; Report of the International Panel of Independent Legal Experts On: Special Permit (“Scientific”) Whaling Under International Law. Paris, 12 May 2006.

Twee begrippen die blijven terugkomen als het gaat om het rechtvaardigen van het afslachten van walvissen en dolfijnen, zijn ‘wetenschap’ en ‘traditie’. Beide argumenten zijn te weerleggen en in samenwerking met o.a. de Vrije Universiteit van Amsterdam zal Sea Shepherd haar best doen dit duidelijk te maken.

Yushin_Maru_No_2

Yushin Maru #2

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: