Ontmoeting met Gojira

4 december 2010

Ontmoeting met Gojira

Geert-Jan Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland neemt dit jaar deel aan onze zevende Antarctische campagne ter verdediging van de walvissen, Operatie "No Compromise".
Hij houdt een blog bij van zijn "avonturen" op campagne. Hier volgt deel 6.

Het is een zonnige en warme dag. Om 07.00 uur opgestaan en om 08.00 uur begon mijn brugdienst. Tot 12.00 uur wacht gehouden op de brug. Omdat we voor anker liggen is er op het moment eigenlijk niet echt veel te doen op de brug. De Bob Barker ligt in vrij beschut water voor anker, maar op de navigatieapparatuur is toch wel duidelijk te zien dat de Bob Barker een beetje heen en weer draait door de wind. De Steve Irwin ligt vlakbij, ook voor anker, en het wachten is nu op het nieuwe schip, de Gojira, de Japanse naam voor Godzilla. De brugdiensten zijn ingedeeld in groepen van drie personen en dat is nu eigenlijk niet echt noodzakelijk. Later in de campagne, gedurende de acties zal dat een ander verhaal zijn. Dan zullen er meer mensen op de brug anwezig zijn. De brugdienst zoals ik die nu draai is samen met Alex en Fiona.

Vandaag is de verjaardag van Peter, en daarom werd mij gevraagd om een soort van verjaardagskaart te maken waarop alle bemanningsleden iets zouden kunnen schrijven. Verder heb ik emails beantwoord en verstuurd en nog wat andere administratieve zaken afgehandeld. Veel spannender is echter dat vandaag de Gojira aankomt. De wind is inmiddels toegenomen. Over de radio klinken opgewonden stemmen en even later gaat het als een lopend vuurtje over het schip dat de Gojira binnen veertig minuten langszij zal komen. Dan is het zover. Met hoge snelheid komt de Gojiro op ons af en cirkelt om ons heen. De Gojira is veel groter dan ik had verwacht en ziet er net als de Ady Gil erg futuristisch uit.

Eigenlijk best wel een heel stoer schip. De vloot is nu compleet! De gedachte schoot door m’n hoofd hoelang het nog zal duren voordat er een serie van modellen op schaal zal komen van de Sea Shepherd vloot, inclusief helicopter en RIB’S.

De sfeer aan boord is echt fantastisch en iedereen is enthousiast. Stuk voor stuk goede mensen. Ik voel me bevoorrecht dat ik deel uit maak van deze Sea Shepherd campagne. Vanuit de media is er ruim aandacht voor alweer de 7e Sea Shepherd Antarctica campagne. Ben de laatste dagen al een paar keer gebeld vanuit Nederland om te vertellen over No Compromise. Ben benieuwd hoe de campagne zal verlopen.

Gojira

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: