Start van de campagne tegen illegale Japanse walvisjacht; No Compromise

2 december 2010

Start van de campagne tegen illegale Japanse walvisjacht; No Compromise

Geert-Jan Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland neemt dit jaar deel aan onze zevende Antarctische campagne ter verdediging van de walvissen, Operatie "No Compromise".
Hij houdt een blog bij van zijn "avonturen" op campagne. Hier volgt deel 5.

Sinds vanochtend vroeg is iedereen druk in de weer. Om 13.00 zullen de Steve Irwin en de Bob Barker vertrekken uit de haven van Hobart. Het begin van de No Compromise campagne. Gisteren zijn de verse groenten en fruit voor de komende maanden ingeslagen en aan boord gebracht. De bemanning van Animal Planet heeft een niet gering aantal koffers met allerhand filmapparatuur e.d. aan boord gebracht om opnames te maken voor Whale Wars 4. De sfeer is prima, geen stress of gehaast. Alle voorbereidingen zijn goed verlopen en iedereen is klaar voor de campagne. Tijdens de crew meeting in de ‘galley’ (gemeenschappelijke ruimte waar de bemanning eet) vanochtend werd een briefing gegeven en werden de laatste punten doorgenomen. Daarna heeft ieder bemanningslid zijn of haar campagne outfit gekregen; T-shirts, sweater en wollen muts.

Vandaag is het de zestigste verjaardag van Paul Watson, de oprichter van de Sea Shepherd Conservation Society en kapitein van de Steve Irwin. Gisteravond hebben we een bescheiden soort van feestje gehouden en een toast uitgebracht op Paul en ook op een succesvolle campagne. De Japanse vloot schijnt nog steeds niet te zijn vertrokken uit Japan. Er schijnen problemen te zijn met de diesel bevoorrading van de Japanse vloot. De Oriental Bluebird, het schip dat voorgaande jaren de schepen van de Japanse vloot bijtankte zal dit jaar niet meevaren. Het schip is verkocht aan China als oud ijzer. Een andere dieseltanker ter vervanging van de Oriental Bluebird is er nog niet. Dit is goed nieuws, want dat betekent dat de Japanse walvisvloot niet op open water kan bijtanken, en iedere keer terug moet naar een haven om diesel in te slaan.

De einddatum van het jachtseizoen ligt redelijk vast, de tweede tot derde week in maart. Het weer is dan erg guur, de kou is hevig en de dagen zijn korter en donker geworden. Het ijs breidt zich uit langs het Antarctisch continent en de walvissen trekken naar het Noorden. Kortom, als de einddatum vast ligt en de vertrekdatum later is dan voorgaande jaren, dan is de periode waarin de Japanse walvisvloot zal kunnen jagen korter worden. Gedurende de periode die overblijft zullen wij ons best doen om zoveel mogelijk walvissen te beschermen.

 vlag1

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: