De dag voor vertrek

1 december 2010

De dag voor vertrek

Geert-Jan Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland neemt dit jaar deel aan onze zevende Antarctische campagne ter verdediging van de walvissen, Operatie "No Compromise".
Hij houdt een blog bij van zijn "avonturen" op campagne. Hier volgt deel 4.

Aan boord hangt een prima sfeer en de laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Iedere morgen om 07.45 wordt er een crew meeting gehouden in de galley; de gemeenschappelijke ruimte waar de bemanning eet. Dagelijks worden we op de hoogte gesteld van lopende zaken en actuele ontwikkelingen m.b.t. de campagne. Gisteren is het laatste bemaningslid gearriveerd en is het aantal ‘echte’ bemanningsleden nu gekomen op 29. Hierbij opgeteld nog de 7 mensen die werken voor Animal Planet maakt dat er in totaal 36 mensen aan boord zijn van de Bob Barker. De totale bemanning van de drie Sea Shepherd schepen bestaat dit jaar uit 19 nationaliteiten.

Even iets over mijzelf, waar ik me zoal mee bezig zal gaan houden en wat mijn taken zullen zijn tijdens deze campagne. Net als de vorige campagne ben ik ingedeeld om brugdiensten mee te draaien met Alex. Iedere dag van 08.00 tot 12.00 en van 20.00 tot 24.00 op de brug. De brug is het coördinatiecentrum van het schip. Het zicht vanaf de brug is prima, zowel rondom als ook op het voordek. Veel ramen rondom. Vanaf het voordek zullen de RIB’s ; Rigid Inflatable Boats, te water worden gelaten in geval van actie. Deze kleine bootjes worden vaak Zodiacs genoemd, maar dat is een merknaam en dus eigenlijk feitelijk niet juist. Tenzij het merk natuurlijk wel Zodiac is. Hoe ze ook genoemd worden, vanaf de brug is e.e.a. in ieder geval goed te overzien.

Eten_aan_boord

                                         Eten aan boord

Buiten deze uren om zal ik als Ship’s Artist me ook bezig gaan houden met het maken van muurschilderingen aan boord van de Bob Barker. Tijdens de Leviathan Campagne van 2006/07 heb ik de Robert Hunter (nu Steve Irwin) onder handen genomen en dan nu dus dit schip.

Zowel de Bob Barker als de Steve Irwin staan geregistreerd in Nederland en varen onder de Nederlandse vlag. Als Director Sea Shepherd Netherlands valt alles dat te maken heeft met de registratie van de Sea Shepherd schepen in Nederland onder mijn verantwoording. In het verleden heeft de overheid van Japan zich herhaaldelijk negatief uitgelaten over Sea Shepherd en de Nederlandse overheid benadert met het verzoek ons aan te spreken op ons gedrag. Er is zelfs sprake geweest dat de registratie van de Steve Irwin zou worden ingetrokken. Zover is het niet gekomen. Over de registratie van de Sea Shepherd schepen in Nederland valt nog wel e.e.a. te vertellen en uit te leggen, maar dat later. Dit jaar zal ik vanaf de Bob Barker contact houden met de Nederlandse autoriteiten en uit eerste hand verslag uit brengen.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: