De drukte van afgelopen week; rondleidingen aan boord van de Bob Barker en belangstelling van de media

29 november 2010

De drukte van afgelopen week; rondleidingen aan boord van de Bob Barker en belangstelling van de media.

Geert-Jan Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland neemt dit jaar deel aan onze zevende Antarctische campagne ter verdediging van de walvissen, Operatie "No Compromise".
Hij houdt een blog bij van zijn "avonturen" op campagne. Hier volgt deel 3.

Het is maandagochtend, begin van een nieuwe werkweek. Ik heb een rustige plek opgezocht op de brug van de Bob Barker, heb m’n laptop voor me en kijk uit over de haven van Hobart. Jimmy, een technicus van Animal Planet is bezig met de installatie van geluidsapparatuur, die naar zijn zeggen beter is dan het vorig seizoen. Weldra zal het één van de drukste plekken zijn op het schip, het commandocentrum van waaruit alles geregeld wordt. Overal om me heen staan, liggen of hangen electrische apparaten en is bedrading te zien. Er is sowieso al veel apparatuur aanwezig i.v.m. navigatie en communicatie  maar nu met de opnames van Animal Planet is er nog veel meer apparatuur op de brug en de aansluitende communication office te vinden. Om me heen piept al een eenzaam geluidsignaaltje alsof het wil laten weten dat het er zin in heeft.

De dag is rustig begonnen, in tegenstelling tot gisteren en eergisteren toen er al vrij vroeg mensen op de kade stonden te wachten om een rondleiding te krijgen aan boord van de Bob Barker. De Bob Barker ligt voor de Steve Irwin, het andere Sea Shepherd schip aan de kade vlakbij het centrum van Hobart en is gemakkelijk te bereiken voor publiek. Afgelopen weekend zijn er 16 rondleidingen geweest en hebben geïnteresseerden een soort van kijkje kunnen nemen achter de schermen. De belangstelling en steun in Australië is enorm, en het gevoel van steun is overweldigend. Afgelopen week werd er een Sea Shepherd fundraiser gehouden in Melbourne die aardig wat heeft opgeleverd. Onderdeel van de fundraiser was een veiling waar bij opbod wel zeer exclusieve en unieke items werden verkocht; een klein stukje van de Ady Gil, netjes ingelijst, was goed voor AUS$ 3.000 en één van de dreadlocks van Pottsy heeft AUS$ 750 opgeleverd. Ok, daar zat dan ook nog een  origineel T-shirt bij. Smile

Alex Cornelissen en ikzelf kwamen die dag allebei aan op Melbourne airport, Alex vanuit de Galápagos en ik vanuit Amsterdam, en konden dus aanwezig zijn op dit event. Alex en ik kennen elkaar al een jaar of tien, en dit wordt de vierde Antarctica campagne die we samen doen.

Geert-Jan Vons

 

Paul_WatsonAlex_Geert

Paul Watson, Alex Cornelissen en Geert-Jan Vons   (foto : GJ Vons)

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: