Sea Shepherds aanwezig op Dutch Environmental Film Festival

1 juni 2010

Sea Shepherds aanwezig op Dutch Environmental Film Festival

Van 3 tot 5 juni presenteert Strawberry Earth in Rotterdam en Amsterdam het Dutch Environmental Film Festival. Bezoekers krijgen drie dagen lang meer dan 25 films en documentaires met een groen thema voorgeschoteld.

Op vrijdag de 4 juni geeft Sea Shepherd Laurens de Groot in bioscoop Lantaren/Venster (Rotterdam) een exclusieve Q&A na afloop van de film The End of The Line. Hij deelt zijn ervaringen met Whale Wars en beantwoordt vragen uit het publiek over de huidige staat van het leven in de oceanen.

Dutch

In Amsterdam en Rotterdam is drie avonden lang de spreekwoordelijke groene loper voor je uitgerold. Die leidt in Amsterdam naar Studio/K op 3 en 5 juni en in Rotterdam naar Lantaren/Venster op 4 juni. Het hele programma staat op www.strawberryearth.com/deff

Environmental

Het alomvattende thema duurzaamheid staat tijdens het festival volop in de schijnwerpers. Ook 'milieu' is een breed begrip, we zijn hier tenslotte allen deelgenoot van. Dat willen we graag zo houden  - it's the only planet we have - en wat is er nou makkelijker dan in het rode pluche de nodige (premiere)films te bewonderen met aansluitend puur spektakel in de foyer slash clubzaal? Praktisch betekent dat overigens dat 100% van de omzet van het festival naar het verduurzamen van de betreffende bioscopen gaat. Dus... hoe meer kaarten je koopt, hoe beter dat is. Daar is geen speld tussen te krijgen.

Film

Het draait natuurlijk om films... die krijg je dan ook in overvloed aangeboden. Met een overweldigende selectie van meer dan 25 films en documentaires - we hebben ze allemaal van te voren bekeken - zijn we niet alleen in kwantiteit maar ook in kwaliteit flink gegroeid ten opzichte van de eerste editie van het festival. Een greep uit de films met korte omschrijving vind je onderaan de mail. Kernwoorden: esthetiek, ethiek, humor, oplossingen. Je kunt op 3 juni zelfs buiten in de open lucht genieten van de Solar Cinema, die volledig op zonnestroom draait.. Vergeet vooral ook niet om minimaal één maal de wereldpremière The Kablikinov Effect bij te wonen.

Festival

Het festival-aspect mag zeker niet onderbelicht worden. Maar het gaat ook weer te ver om alles wat er gebeurt hier op te sommen. De website voorziet in een zee aan informatie. Wel kan ik hier een tipje van de sluier oplichten. Live muziek van Dan le Sac (UK), Lucy Love (DK) en RebekkaMaria (SWE); de aanwijsstokjesshow van Steven de Peven, woordkunstenaar Rik Z alias de Skinfiltr8r, organic vodka cocktails van Rutte, vegan cupcakes van VeggieRose, dj's van Rednose Distrikt en de Tape Lounge van Martin Roedolf. Nou ja, dat dus en nog heel veel meer!

Voor de filmmakers (en andere geïnteresseerden) onder ons is er op vrijdag 4 juni een heus seminar gepland, waarbij het thema 'klimaatneutraal films produceren' centraal staat. Wat dat is, hoe zinvol het is en hoe je dat doet weet je nadat je van 3 - 5 uur in Studio/K dit debat hebt bijgewoond. Aanmelden kan hier.

Tickets zijn te reserveren door te bellen naar:
Studio/K, Amsterdam:                         020 692 0422
Lantaren/Venster, Rotterdam:              010 277 2277

Tom van de Beek - Strawberry Earth

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: