Sea Shepherd Vrijwilligersbijeenkomst te Utrecht

11 april 2010

Sea Shepherd Vrijwilligersbijeenkomst te Utrecht

Op zondag 11 april j.l. heeft in het Kargadoor aan de Oudegracht te Utrecht een drukbezochte Sea Shepherd vrijwilligersbijeenkomst plaatsgevonden.

Om 13.00 werd het veertigtal mensen dat zich had aangemeld voor deze bijeenkomst, hartelijk welkom geheten door Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland. Na een kop koffie en een korte introductie gaven Laurens de Groot en Wietse van der Werf, twee Sea Shepherd bemanningsleden die deel hadden genomen aan Operation Waltzing Matilda (de meest recente Sea Shepherd campagne tegen de illegale Japanse walvisjacht in de wateren van de Stille Zuidzee), een boeiende presentatie en een verslag uit de eerste hand van hun persoonlijke ervaringen en vertelden zij verder over hun eigen beweegredenen en motivatie om zich te willen inzetten voor Sea Shepherd.

Een zeer belangrijke spil binnen de Sea Shepherd Conservation Society wordt natuurlijk gevormd door de Sea Shepherd schepen, de Steve Irwin en de Bob Barker. De beelden van het door een Japanse walvisjager geramde en tot zinken gebrachte futuristische Sea Shepherd vaartuig, de Ady Gil zijn de hele wereld over gegaan en het zijn met name deze beelden die ervoor zorgen dat Sea Shepherd zich inmiddels mag verheugen in een toenemende mate van aandacht en steun van vele donateurs en vrijwilligers.

Tijdens de bijeenkomst in Utrecht kwam echter duidelijk naar vooren dat het niet alleen een kleine groep van bemanningsleden aan boord van de schepen is die bepalend is voor de succesvolle acties van Sea Shepherd.
On-shore vrijwilligers zijn onmisbaar en zeer belangrijk bij het vervullen van een aantal wezenlijke taken, zoals o.a. het werven van fondsen, het naar buiten treden en vertellen over de campagnes en acties van Sea Shepherd en het belang hiervan, maar ook het helpen met vertalen van teksten voor de website.

Er werd tijdens de bijeenkomst in Utrecht ruimschoots de mogelijkheid geboden om vragen te stellen over de mogelijkheden en de verschillende manieren waarop ieder op zijn of haar eigen wijze Sea Shepherd kan steunen. In een ontspannen sfeer konden zowel nieuwe vrijwilligers als ‘oudgedienden’ tot 17.00 uur met elkaar kennis maken en werden er tevens ook concrete afspraken gemaakt.

Sea Shepherd Nederland wil iedereen die naar deze vrijwilligersdag is gekomen nogmaals hartelijk danken voor steun en inzet. De volgende vrijwilligersbijeenkomst zal over ongeveer 4 maanden, in augustus 2010, plaats vinden.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: