Afdrukken

Tiburon Martillo

Sinds oktober 2008 betaalt Sea Shepherd het salaris van twee bemanningsleden van de Tiburon Martillo, een drijvend parkwachterstation. Zij houden de kleine vloot die daar gestationeerd is operationeel.

De Tiburon Martillo is eigendom van Galapagos National Park Service (GNPS). Door geldgebrek kan GNPS niet het voor hun werkzaamheden benodigde aantal medewerkers aannemen. Daarom vroegen ze Sea Shepherd bij te dragen aan deze kosten.

De Tiburon Martillo ligt permanent afgemeerd in het noorden van de eilandengroep, een gebied dat aantrekkelijk is voor stropers vanwege de vele haaien daar. Sea Shepherd draagt bij aan dit project, juist omdat we zien hoe belangrijk dit ecologisch unieke, maar ook zeer kwetsbare gedeelte van de Galapagoseilanden is.

Elke keer dat ons schip, de Farley Mowat, dit deel van de Galapagos bezocht, hebben we er stropers aangetroffen. Nadat de Tiburon Martillo er gestationeerd werd, zijn zij niet meer gezien. Alleen al de aanwezigheid van de Tiburon Martillo biedt hoognodige bescherming tegen stropers in dit biodiverse en kwetsbare gebied. Eerder werd het gebied slechts een aantal dagen per maand gecontroleerd op stropers. Nu vertrekken er vanaf deze basis dagelijks patrouilles naar het gebied rondom de eilanden Wolf en Darwin.

De basis dient ook als vertrekpunt voor wetenschappelijke expedities die onderzoek doen naar haaienpopulaties en -gedrag. De verworven kennis helpt om deze magnifieke dieren nog verder te beschermen.

Een donatie van LUSH Fresh Handmade Cosmetics in 2010 helpt ons de ondersteuning voort te zetten die wij aan de GNPS bieden.

Tiburon Martillo
Tiburon Martillo op zijn post in het noorden van de Galapagoseilanden

 

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact