Afdrukken

Lespakket haaien

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij een donatie van LUSH Fresh Handmade Cosmetics.

Sea Shepherd office
Een deel van dit project heeft de betrokkenheid van de bevolking nodig, daarom is er een speciaal informatiebord bij het kantoor Galapagos geplaatst

Het idee achter het project is de schoolkinderen op de Galapagos basiskennis van en respect voor de haaien in de wateren rond de eilanden bij te brengen. Feitelijke kennis maar ook het verlagen van de angst voor haaien en het uitleggen van de noodzaak voor het voortbestaan van de haai in de oceanen zal uiteindelijk leiden tot meer ambassadeurs voor de haaien. Het project richt zich op het onderwijzen van de jeugd, maar is geschikt voor alle leeftijden. Het is tevens de eerste publicatie ooit over haaien van de Galapagos die bedoeld is voor het grote publiek.

Onderdeel van het project is een advertentiecampagne in de lokale krant Colono, ondersteund door dagelijkse aankondigingen op de radio. Alle advertentie’s zullen, samen met extra informatie, opgenomen worden in een boek dat gratis beschikbaar wordt gesteld aan ongeveer 1000 schoolkinderen op het eiland Santa Cruz.

De advertentiecampagne is in juni 2010 gestart en zal gevolgd worden door een handleiding voor docenten en een lesboek. Het lesboek wordt een 48 pagina’s tellend boek van hoge kwaliteit in kleur en met harde kaft. Wanneer alle resultaten van de campagne op Santa Cruz verzameld zijn, worden er meer exemplaren gedrukt en uitgedeeld op de andere eilanden.

Gedurende de promotie van het project – in de krant en op de radio, gecombineerd met spelletjes en wedstrijden – wordt er een half jaar lang gediscussieerd over de haaien van de Galapagos. Succesvolle projecten op de eilanden worden vaak overgenomen door andere organisaties, wat tot meer milieu-educatie leidt.
Buiten het Sea Shepherd kantoor hangt een groot bord waarop bewoners hun opmerkingen/suggesties en bijdragen met betrekking tot het project kwijt kunnen.

We geloven dat kinderen de oceaanbeschermers van de toekomst zijn. Het overleven van haaien en andere soorten hangt af van het inzicht en respect dat deze jongeren hebben voor deze dieren, die een vitale rol spelen in het ecosysteem van de wereld.

Sea Shepherd office
Sea Shepherd kantoor

 

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact