Afdrukken

Radiocommunicatie

radio communications
Radio-technicus Marcel Wensveen installeert een antenne

Dankzij een genereuze donatie van de Nederlandse vrijwilligersorgansiatie, Emergency Communications Without Frontiers, (http://www.ecwf.org/index.php) zijn wij in staat geweest om het communicatienetwerk van verschillende overheidsinstanties op de Galapagoseilanden sterk te verbeteren. Aangezien zelfs de meest basale vorm van radiocommunicatie nog niet aanwezig was, betekende dit een grote verbetering voor de veiligheid en effectiviteit van deze organisaties.  Ons uiteindelijke doel is om een volledig functionerend communicatienetwerk binnen de bewoonde eilanden op te zetten Alleen met goede communicatie kunnen we van de lokale overheden verwachten dat ze zo effectief mogelijk functioneren, aangezien dit een essentiële factor is voor alle handhavingswerkzaamheden, waaronder de bescherminging van het nationale park.

Het project is van start gegaan in 2008, toen de radio-expert Marcel Wensveen vanuit Nederland naar de Galapagoseilanden kwam. We hebben toen de benodigdheden en de constructie voor iedere instelling opgezet, en zijn gestart met de eerste onderzoeken ter plaatse.

Begin 2009 hebben we hard gewerkt om een grote hoeveelheid gedoneerde apparatuur door de douane heen te krijgen. Eenmaal op de Galapagoseilanden aangekomen hebben we hiermee complete netwerken vanaf de grond op kunnen bouwen. Uiteindelijk hebben de volgende organisaties apparatuur ontvangen:

  • De nationale politie ontving onder meer twee complete UHF repeaters, 120 portofoons, 11 opladers, 4 hoofdantennes, 4 autoradio's en verscheidene connectoren en kabels. Al deze apparatuur is getest en geïnstalleerd door Sea Shepherd.
  • Agro-Calidad, dat het risico op ziektes door invoer en verspreiding van uitheemse planten en dieren controleert, heeft onder meer 25 portofoons, 3 basisstations en 4 antennes ontvangen. Daarnaast heeft Sea Shepherd ook een van hun repeaters gerepareerd. Enkele van deze radio's worden momenteel in Quito gebruikt bij de vrachtcontrole op binnenlandse vluchten.
  • CIMEI (huisdiercontrole) heeft 8 portofoons met laders ontvangen.
  • De Charles Darwin Foundation heeft tevens 10 portofoons ontvangen.
  • Op de bestaande radio-apparatuur van de Galapagos National Park Service (GNPS) hebben we grootschalig onderhoud uitgevoerd.

De plaatsing van al deze radio-apparatuur is in december 2009 voltooid.  Alle netwerken zijn momenteel actief, en portofoons zijn uitgedeeld onder het personeel van alle deelnemende organisaties. Het is een fraai gezicht om een agent op patrouille te zien met een portofoon waar onze naam op staat.

In de komende jaren blijven wij deze netwerken onderhouden, en zorgen we dat eventuele defecte onderdelen worden vervangen. Om dit te kunnen doen bewaart Sea Shepherd een kleine hoeveelheid reserve-apparatuur in haar kantoor.

De berichten van de organisaties die de netwerken gebruiken zijn erg positief. Er is geen twijfel mogelijk dat de wetshandhaving en natuurbescherming op de Galapagoseilanden de komende jaren sterk wordt verbeterd dankzij onze gezamenlijke inzet bij dit project.

 

radio communications
Uitrusten van politie-auto's met nieuwe antennes en portofoons
radio communications
Controle van de nieuwe politieversterker op Santa Cruz
radio communications
Marcel voert eindcontrole uit op nieuwe versterker
radio communications
Officiële overdracht van de radio-apparatuur aan de politie
radio communications
Politieleiding met team van Sea Shepherd Galapagos
radio communications
Gedeelte van gedoneerde apparatuur
 

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact