Afdrukken

Wat doen wij aan de slachting

Sea Shepherd lanceert een intensieve wereldwijde campagne

Sea Shepherd Conservation Society verzet zich tegen de Japanse dolfijnenslachting sinds 1981, toen kapitein Paul Watson met succes een decennium lange onderbreking van het dolfijnendoden bij het eiland Iki bedong.

Medewerkers van Sea Shepherd's Taiji Dolfijnen Campagne filmden en fotografeerden in 2003 de slachting in de baai van Taiji. De wereld, met inbegrip van vele Japanse burgers, was voor het eerst getuige van de afschuwelijke wreedheid van de afslachting van deze mooie schepsels. Deze afschuwelijke beelden waren zo schokkend dat velen woedend in actie kwamen. Medewerkers van Sea Shepherd doken in het water en sneden de netten door die 15 dieren vasthielden tot ze geslacht zouden worden. BEKIJK DE VIDEO Deze medewerkers brachten 23 dagen in de gevangenis door op beschuldiging van "ernstige verstoring van de Japanse handel".

Dit jaar lanceert Sea Shepherd Conservation Society een intensieve publiciteitscampagne.

  • beloning: We bieden 10.000 dollar aan de persoon die de slachtpartij vastlegt op foto of video.
  • Spotje: We brengen  "Bevrijd de Dolfijnen" uit, waarin actrice Susan Sarandon, de slachting beschrijft. De spot vraagt om de hulp van het publiek en vraagt u om Sea Shepherd te helpen de slachting te stoppen.
  • Petitie: Wij laten een Internationale Petitie circuleren die eist dat de Japanse overheid deze slachting tegenhoudt. De petitie zal afgeleverd worden aan Japanse ambassades en consulaten over de hele wereld, aan de Japanse minister van Visserij en aan de Japanse premier.
  • Protest: Wij organiseerden een groots wereldwijd protest op 19 november 2004. Samen met andere organisaties creëerden wij een protest dat niet kon worden genegeerd. Wij moeten de boodschap overbrengen dat deze slachting echt barbaars is en niet in een beschaafd land kan worden getolereerd.

Samen kunnen wij deze slachtpartijen tegenhouden. Klik alstublieft op de links hierboven voor meer informatie over wat u kunt doen om te helpen.

Taiji fishing vessel returning to dock

Visserijboot uit Taiji keert terug in de haven  

 


Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact