Afdrukken

Hoe ze doden

 

wmp_24 WMV video

 

De vissers in dorpen zoals Taiji trekken in kleine boten naar de bekende migratieroutes van dolfijnen. Ze plaatsen hun boten strategisch op een lijn, en wachten op de dolfijnen. Wanneer de dolfijnen aankomen, laten de vissers lange metalen pijpen in het water zakken en creëren een muur van geluid door op deze pijpen te slaan. Het geluid verstoort het navigatiesysteem van de dolfijnen. Ze zijn gedesoriënteerd en raken in paniek. De dolfijnen zwemmen weg van het geluid, en de vissers manoeuvreren de dieren een kleine ondiepe baai in. Eenmaal in de baai worden netten opgetrokken zodat de dolfijnen niet kunnen ontsnappen.

a net across the bay traps defenseless dolphins

De vissers verwonden gewoonlijk enkele gevangen dolfijnen met een speer of steken hen met een mes; de dolfijnen zullen gewonde familieleden niet achterlaten.

the peaceful cove before the slaughter fishing fleet departs
fleet at sea fishing boats return
the bay fills with blood the slaughter continues

Opgesloten in het ondiepe water proberen de dolfijnen de hele nacht rondjes te zwemmen om zo ver mogelijk van de kust weg te blijven. De volgende ochtend halen de vissers hun netten binnen en dwingen zo de dolfijnen dichterbij de kust, waar ze hen doden door ze te steken met messen en haken. De dolfijnen spartelen elk tot wel zes minuten lang terwijl ze langzaam doodbloeden en de zee letterlijk rood kleuren met hun bloed.

Na de slachtpartij worden de lichamen van de dolfijnen naar een slachthuis gebracht om versneden te worden. Het vlees is zwaar vervuild maar wordt zonder waarschuwing in Japanse supermarkten verkocht - supermarkten die vaak in bezit zijn van Europese en Amerikaanse ketens.

dead dolphins off to market

 

Japan doodt illegaal kleine walvissen

Japan is lid van de Internationale Walvis Commissie (IWC). In 1986 ging het IWC-moratorium op het doden van walvissen in. De IWC laat Japan toe om een beperkt aantal walvissen te doden voor wetenschappelijk onderzoek. Deze uitzondering biedt Japan in werkelijkheid een excuus om walvissen voor commerciële consumptie te doden. Maar Japan heeft van het IWC geen toestemming om andere walvissen te doden.

Waarnemers hebben gezien hoe de vissers in Taiji complete scholen grienden afslachtten. Dat is een ernstige schending van de bepalingen van de Internationale Walvis Commissie en is ronduit onwettig. Dit wordt eenvoudig genegeerd door de Japanse overheid.

 

 


Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact