Donate Now
Afdrukken

Ontmoet de crew van de Steve Irwin

Alexandra Constantinescu
Alexa Constantinescu, arts, Roemenië
– Ik ben een huisarts, geboren en getogen in Boekarest, Roemenië. De afgelopen vijf jaar ben ik betrokken geweest bij Sea Shepherd over de hele wereld en ik heb drie jaar gewacht op de kans om deel van de bemanning op zee uit te maken. Ik kreeg uiteindelijk de kans om niet alleen aan boord van de Steve Irwin te zijn, maar om er daadwerkelijk als bedrijfsarts te zijn en te doen waar ik voor opgeleid ben en wat ik het liefst doe. Dit overtreft al mijn verwachtingen.

Mijn grootouders hebben in een oorlog gevochten en mijn ouders hebben in de revolutie gevochten die het communistische regime verdreef toen ik nog maar zes was. Ik ben dus opgegroeid met de kennis en het inzicht dat elke generatie verantwoordelijk is voor de toekomst van de volgende generatie en er voor moet zorgen dat die toekomst beter, mooier en gezonder is.

Daarom werk ik voor SSCS. Niet alleen omdat ze weten wat er gedaan moet worden, ze gaan daadwerkelijk erop uit om het te doen, ze doen het goed en behalen resultaten. Het is moeilijk genoeg om ver weg te zijn van mijn familie tijdens vakanties, om naar een ruwe omgeving te gaan, om onze levens te riskeren voor de oceanen en om een illegale operatie te stoppen. Ik wil weten dat deze opoffering gemaakt wordt voor een succesvolle missie. En Sea Shepherd krijgt het voor elkaar. Voor mijn kinderen, mijn kleinkinderen, voor mijn 7-jarige nichtje en mijn 12-jarige neefje. Ik ben hier voor hen en Sea Shepherd is hier voor de oceanen en voor alle toekomstige generatie.

Alexis Lum
Alexis Lum, Canada, scheepsmaat en Japanse vertaler
– Ik ben lid van Sea Shepherd sinds mijn eerste verjaardag. Mijn familie is heel nauw betrokken bij de organisatie sinds de oprichting. Mijn vader, Daryle, heeft de motoren gerepareerd op het oude schip in Vancouver. Mijn moeder, Michèle, vertaalde documenten in het Frans. Mijn oudste broer, Antoine, is de huidige leider van Sea Shepherd Vancouver en is mee geweest op campagne in Galapagos in 2000. Mijn geweldige nicht, Lani, is mee geweest op meerdere campagnes en Sea Shepherd zal gezegend zijn met nog een gepassioneerde supporter over negen maanden. Mijn tante, Starlet, speelt nog steeds een grote rol in de organisatie omdat ze helpt met het organiseren van de campagnes. Al onze inspanningen voor Sea Shepherd zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de passie, de toewijding, het doorzettingsvermogen en de moedige visie van kapitein Paul Watson dat hem aanspoorde om de Sea Shepherd organisatie op te richten en te leiden. Het is absoluut geweldig waar deze fantastische non-profitorganisatie vandaag de dag staat en dit is maar aan één leider te danken.

Ik ben al een aantal jaar vrijwilliger aan land in Vancouver. Mijn eerste campagne was in de Faeröer eilanden in 2011. Het was een hele succesvolle campagne omdat er geen enkele zwarte griend of Indische griend gedood is terwijl wij rond de eilanden patrouilleerden. We konden honderden rondleidingen geven op de Brigitte Bardot en hebben effectieve voorlichtingen kunnen geven aan de Faeröerders. Twee hoogtepunten van de campagne waren het spelletje voetbal met de lokale bevolking op de steiger voor het schip en het zwemmen met honderden grienden en dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Deze campagne was een ervaring die mijn leven heeft veranderend en ik ben erg fortuinlijk dit gedeeld te hebben met geweldige Sea Shepherd vrijwilligers die ik vol trots mijn vrienden mag noemen. Ik ben mijn directeur en school in Vancouver erg dankbaar dat ik verlof kreeg van het lesgeven om deel te mogen nemen aan de Divine Wind Antarctica campagne. Ik zal deel uitmaken van het team van scheepsmaten en zal de Japanse vertaler zijn. Ik ben erg opgewonden voor deze kans van mijn leven om naar Antarctica te gaan en de Japanse walvisvloot te weerhouden van het doden van walvissen.

Beck Straussner
Beck Straussner, Verenigde Staten, tweede matroos (Beck begon Divine Wind aan boord van de Brigitte Bardot) – Toen mijn kleuterjuf mij vroeg wat ik later wilde worden, zei ik een bultrugwalvis. Als kind ging ik buiten spelen tot mijn moeder mij naar binnen riep. Nu ik op mezelf woon ben ik altijd buiten en bel ik naar het huis van mijn moeder! Ik hou ervan om op boten te leven en slaap graag onder de sterren. Er stroomt zout water door mijn aderen. Door de jaren heen heb ik vele veranderingen gemerkt. Op plaatsen waar de natuur overvloedig bloeide zijn nu de effecten van de overbevolking zichtbaar. Het maakt me verdrietig als ik zie dat bomen veranderen in gebouwen, dieren in eten en oceanen in woestijnen. Dat mensen zich losmaken van de natuur maakt dat ze het gaan uitbuiten op manieren die niemand had gedacht. Ikzelf heb een directe invloed op het lot van deze planeet, hetgeen me naar hier heeft geleid.

Ik ben bij Sea Shepherd gekomen omdat ik wist dat ik iets te bieden had, niet alleen voor de organisatie maar ook voor moeder aarde. Na de middelbare school ben ik commercieel gaan duiken, heb ik de wereld bereisd en de oceanen verkracht. Ik verzamelde koraal en zorgde voor special effects in Hollywood. Na een bezoek aan mijn ouders in San Diego besloot ik om dolfijnentrainer te worden. Het uitbuiten van gevangen dieren hielp mij om relaties op te bouwen en gedrag te bestuderen wat ik nergens anders had kunnen doen. Dolfijnen en walvissen horen thuis in het wild! Ik ging weg om hen te observeren in hun natuurlijke omgeving… de oceaan. Ik verhuisde terug naar Hawaii en dook in het onderzoek naar de bultrugwalvis. Ik studeerde, leerde en besteedde ontelbare uren in het water. Ik keek hoe ze bewogen, zwommen en contact hadden met elkaar en met mij. Ik zag een intelligentie wat ik niet eerder geobserveerd had en sindsdien zwoer ik, op mijn geliefden, dat ik voorvechter van mededogen zal zijn voor datgene dat vrij zwemt en alleen neemt wat ze nodig hebben. Een zijn met de natuur en het niet domineren is geen nieuw concept. Onze voorouders hebben deze overtuiging niet alleen dicht bij het hart gedragen maar ook gezien als noodzaak. Waarom doen wij dat niet? Terug naar de wortels is niet makkelijk maar het voelt zeker goed als je dat doet!

Brian Race
Brian Race
, Verenigde Staten, ingenieur – Ik ging weg uit Syracuse, New York in de zomer van 2009 om aan boord te gaan van de Steve Irwin terwijl het voor reparatie lag in Brisbane, Australië. Ik begon als scheepsmaat maar stapte al snel over naar het ingenieursteam halverwege operatie Waltzing Matilda omdat ik ervaring heb als dieselmonteur. Als onderdeel van een geweldig ingenieursteam is het hard werken maar ik hou van de uitdaging om een schip in topconditie te houden. Ik ben vastberaden en zal vechten om de illegale walvisjacht, overbevissing en de vernietiging van ons zeeklimaat te zien eindigen.

Buddy Collinson
Buddy Collinson
, Australië, scheepsmaat – Ik heb altijd een passie gehad voor de geweldige bemanning en de boten, die alles riskeren om het weerloze zeeleven te redden als niemand ervoor zorgt. Ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om op de boten te komen en te helpen. Werkend voor de Wilderness Society op een geldinzamelingsactie voor Sea Shepherd Conservation Society heb ik een aantal bemanningsleden ontmoet toen de Steve Irwin in Fremantle was.

De volgende dag deed ik al mijn gereedschap in de auto, reed naar de boot en zei: ”Ik ben hier om te werken.”. Ik heb nog nooit gewerkt met zoveel passie ondanks het feit dat ik er een cent voor betaald kreeg. Het is voor een goed doel.

Ik hou van wat Sea Shepherd doet en ik hou van de oceaan en alles wat ermee in contact staat. Ik bouw al acht jaar boten en met deze ervaring kan ik bijdragen aan de zaak van Sea Shepherd.

Walvisjagers, kijk uit!

Burkhard Husmann
Burkhart Husmann
, Duitsland, ingenieur – Ik heb de berichten van de Sea Shepherd campagnes gezien en ben erg onder de indruk van de activiteiten tegen de slachting van de walvissen. Ik kan mijzelf identificeren met de doelen van de organisatie, daarom steun ik dit doel en ben ik er onderdeel van geworden.

Cassandra Smith
Cassandra Smith, kwartiermeester, Australië
– Dit wordt mijn tweede Antarctische campagne aan boord van de Steve Irwin. Eerder was ik kwartiermeester tijdens de tweede etappe van operatie No Compromise. Toen ik te horen kreeg dat de Japanse walvisvaarders dit seizoen terugkeerden was ik net als iedereen verrast, geschokt en verontwaardigd. Het was geheel onverwacht dat Japan opnieuw hun schepen naar de Zuidelijke Oceaan zou terugsturen gezien het succes van operatie No Compromise, de voortijdige thuiskomst van de walvisvaarders met hun laagste quota ooit en de verschrikkelijke verwoestingen die Japan ondervond door de tsunami van begin 2011. Zoveel Japanners hebben geld nodig voor de wederopbouw van hun leven.

Toen ik het nieuws te horen kreeg dat ze naar de Zuidelijke Oceaan zouden terugkeren, heb ik onmiddellijk weer mijn tijd vrijwillig aan Sea Shepherd aangeboden en me aangesloten bij de campagne operatie Divine Wind. Ik heb ontslag genomen van mijn fulltime baan, al mijn bezittingen opgeslagen en heb mezelf voorbereid me bij de fantastische bemanning van Sea Shepherd aan te sluiten voor de reis naar de Zuidelijke Oceaan om te helpen de zinloze afslachting van de prachtige, gevoelige wezens – de walvissen – te stoppen. Ik heb altijd al een intense passie gehad voor het maritieme leven, onze oceanen en de biodiversiteit. Mijn liefde voor duiken heeft mij waardering voor de geweldige wezens, die in onze grote oceanen wonen, gegeven.

Ik voel me bijzonder dankbaar en trots dat ik deel uit maak van deze gepassioneerde en toegewijde bemanning, die uit alle hoeken van de wereld gekomen zijn om op te komen voor onze oceanen. Ik geloof dat het citaat van moeder Teresa hieronder het helemaal verwoordt. Het maakt niet uit wie we zijn of waar we zijn, we kunnen allemaal iets doen om onze oceanen en onze Moeder Aarde te beschermen.

Wijzelf voelen alsof alles wat we doen slechts een druppel in de oceaan is. Maar de oceaan zou kleiner zijn vanwege die ontbrekende druppel.

Chad Hallstead
Chad Halstead, Verenigde Staten, volmatroos – Op jonge leeftijd begon ik me af te vragen of het wel nodig is wat we allemaal in ons dagelijks leven consumeren. Wat we eten, dragen, kopen of onderhouden en de onomkeerbare kosten die het andere leven of milieu ervoor moet betalen. Op 13-jarige leeftijd raakte ik geïnteresseerd in het welzijn van dieren en het milieu en kreeg ik een artikel over Sea Shepherd en Paul Watsons agressieve maar geweldloze acties tegen de handen die deze planeet en de oceanen vernietigen. Dit was meer dan alleen interesse in Sea Shepherd zelf maar ook het idee dat het mogelijk is voor een individu om terug te vechten en echt succes te hebben. Sinds ik in 2009 bij Sea Shepherd ben begonnen, is het meer dan een direct gevecht geworden tegen het doden van ons vitale ecosysteem namelijk het aanwenden van iemands leven, tijd en energie voor iets dat voordelen biedt voor anderen, al het leven, zowel dieren, mensen als het totale milieu. Onze oceanen zijn niet het eigendom van het menselijk ras en de dieren, bomen en bergen ook niet. Het is bespottelijk om de uitputting van het leven voor mijn ogen te zien gebeuren, zonder dat regeringen en grote organisaties, die hiervoor verantwoordelijk voor zijn, hun verantwoordelijkheid nemen. Het is een bekend feit dat er elke dag een soort uitsterft en erg weinig mensen er een traan om laten. We kunnen niet doen alsof het niet gebeurt.

We kunnen niet beweren dat WIJ deze problemen niet hebben gecreëerd. Ter voorbereiding van mijn zesde campagne, operatie Divine Wind, zal ik de Delta boot blijven besturen. Dit jaar heb ik alle kleine boten op de Steve Irwin, inclusief twee nieuwe 6,5 meter lange opblaasbare boten, beheerd en voorbereid op weer een sterke campagne. Ik ben erg druk geweest om ze, net als de Delta, zo sterk mogelijk te maken.

Operatie Divine Wind is mijn meest verwachtingsvolle campagne. Ik kijk uit naar niets minder dan de eerste blik op een Japans walvisvaardersschip en de kraan die onze boten laat zakken om in actie te komen. Deze campagne markeert zowel de inspanningen van de Japanse walvisvloot om het commercieel jagen op walvissen legaal te maken, alsook de inspanningen van Sea Shepherd om te zorgen dat dit nooit zal gebeuren. De dagen van de walvisjagers zijn geteld. En elk seizoen zal de vloot terugkeren naar Japan zonder de behaalde quota’s en slaan we daarmee weer een nagel in hun doodskist. We hopen deze dit jaar te begraven.

Crystal Galbraith
Crystal Galbraith, kwartiermeester (Verenigde Staten)
– Tijdens mijn studie voor een graad in psychologie aan de Universiteit van Californië, ging ik undercover bij een missie waardoor een sushirestaurant in Santa Monica, Californië gesloten werd. Ik gebruikte een verborgen camera in mijn tas om het voorval op te nemen en ik verzamelde stukjes walvis voor DNA-onderzoek. Uit de testen bleek dat het vlees van een Noordse vinvis, een bedreigde soort, afkomstig was. De sushi chef-kok gaf toe al tien jaar walvisvlees uit Japan naar Amerika te importeren. Nadat de illegale activiteit was gemeld aan de autoriteiten werd het restaurant gedwongen zijn deuren te sluiten. Voordat ik me aansloot bij de bemanning op het schip was ik ook medekapitein voor Los Angeles voor Ric O’Barry’s Save Japan Dolphins en was vrijwilliger te land bij Sea Shepherd. Op de Steve Irwin ben ik kwartiermeester. Ik was op de Steve tijdens eerdere campagnes, waaronder de verdediging van de Noord-Atlantische blauwe vinvis in het Middellandse zeegebied in 2010, en de grienden op de Faeröer Eilanden in 2011. Naast mijn taak als kwartiermeester, deel ik met Peter Hammarsted de functie van maritieme media bemanning voor de operatie Divine Wind. 
Ik heb sterk het gevoel dat we op een echt cruciaal moment in de tijd leven over de manier waarop mensen met de aarde communiceren. Dit is de reden dat ik al mijn vrije tijd wijdt aan het aandacht vragen voor de broodnodige bescherming van het natuurlijke milieu en de dieren die de planeet bewonen.

Eleanor Lister
Eleanor Lister
, Verenigd Koninkrijk, scheepsmaat – Opgroeiend op het kleine eiland Jersey in de Kanaal Eilanden ben ik altijd blootgesteld aan een hele natuurlijke omgeving en uiteindelijk heeft me dat, toen ik ouder werd, erg beïnvloed en geïnspireerd. Mijn familie heeft me altijd geleerd om alles om mij heen met respect en liefde te behandelen en dat denkbeeld nam ik mijn hele jeugd mee.

Toen ik opgroeide ontwikkelde ik een gevoel van verantwoordelijkheid ten opzichte van de bescherming van het milieu, van dieren en van de wereld. Ik geloof niet alleen dat het nodig is maar ook van vitaal belang dat wij, als inwoners van deze wereld, begrijpen dat we een verplichting hebben om ons te focussen op het corrigeren van de onbalans en het behouden van een veilige en stabiele plek om te leven. Niet alleen voor de mensheid maar ook voor elk ander levend wezen.

Mijn beste vriend verteld mij over Sea Shepherd in 2010 en toen de Brigitte Bardot aankwam in Jersey voor de vergadering van de Internationale Walviscommissie halverwege 2011, wist ik dat ik het niet zou laten vertrekken zonder mij. Ik ben nu zes maanden bemanningslid, eerst als kwartiermeester en nu werk ik als scheepsmaat. Elke dag blijf ik mij bevoorrecht voelen dat ik deel van een organisatie uitmaak die zich richt op directe actie. Te weten dat alles wat we doen direct bijdraagt aan het redden van zeeleven en het milieu zorgt voor veel genoegdoening.

Eva Hidalgo
Eva Hidalgo
, Spanje, scheepsmaat – Ik was biologiestudente toen ik in 2010 uit mijn woonplaats Barcelona vertrok, aan boord van de Steve Irwin. Sindsdien maak ik deel uit van de bemanning. Aangezien ik oprecht geloof ik directe actie als de ultieme manier om verandering te laten plaatsvinden, heb ik het afgelopen jaar al mijn woede en energie gestoken in campagnes ter bescherming van de oceanen over de hele wereld.

Nadat ik vaardigheden en ervaring had opgedaan als deel van het dekteam, kreeg ik de verantwoordelijkheid om in het helikopterteam te komen als helikopterassistent. Ik zal mijn best doen om te helpen de operaties in Antarctica dit jaar effectief en veilig te laten verlopen.

Of je nu huis bent, in je woonplaats, op het land of op de oceaan, word wakker en open je ogen voor de natuur die je omringt. Leer hoe ervan te houden, ontdek hoeveel je ervan kan leren en voel daarna de woede in de wetenschap dat wij de ondergang naderen. Onze ondergang.

Je dagelijkse beslissingen zijn je meest waardevolle wapens. Kies om iets te doen, kies om de verandering te zijn. Er is geen tijd te verliezen voor de wezens die lijden en met uitsterven worden bedreigd. We moeten niet alleen opkomen voor de planeet waarop we leven maar voor alle inwoners, of we gaan met hen ten onder.

Giacomo Giorgi
Giacomo "Josh" Giorgi
, Italië, volmatroos – Ik volgde Sea Shepherd sporadisch sinds midden jaren negentig en voortdurend sinds het begin van het nieuwe millenium. Ik ben gepassioneerd door dieren en de natuur sinds ik veertien was en wil sindsdien voor hen vechten om ze te verdedigen. In mei 2010 kwam ik aan boord van het schip toen mijn band To Kill, waar ik mijn meeste tijd en energie aan besteedde, besloot uit elkaar te gaan.

Ik had toen de kans om een nieuwe weg in te slaan in mijn leven en ik dank voor een deel mijn partner Raffa, die deze ervaring met mij deelde. Sindsdien heb ik deelgenomen aan vier campagnes en kan niet wachten om met de vijfde te beginnen om de walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan voorgoed te stoppen. Ik begon als scheepsmaat ondanks dat ik geen ervaring had, behalve mijn eindeloze dorst naar leren en werken. In de vorige campagnes was ik bootnavigator, duiker en kraanbestuurder. Voor Operatie Divine Wind zal ik een nieuwe en spannende uitdaging aangaan als bestuurder van de tweede kleine boot. Als ik niet op campagne ben dan ben ik de scheepstimmerman, nog een vaardigheid die ik leerde terwijl ik op de boot was en ik vind het geweldig.

James Brook
James Brook
, Australië, bootsman, Steve Irwin – Ik ben nu bijna drie jaar bij Sea Shepherd. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van een milieugroepering die prioriteit geeft aan directe actie, met als doel het behalen van zichtbaar resultaat. De aarde, onze planeet, is in een grote crisis en iedereen doet alsof er niets aan de hand is. Dat is belachelijk. Als onderdeel van een organisatie op vrijwillige basis, met een bemanning die zich elke dag in het zweet werkt om onze stervende ecologie te beschermen, is een geweldig gevoel.

Voor SSCS was ik muzikant en tourde de wereld over, was ik een activist en heb ik ook een paar jaar gewerkt als uitvoerend theatertechnicus. Ik heb de organisatie snel zien groeien de laatste drie jaar en het geeft voldoening om het effect te zien dat we kunnen hebben op de illegale visserij en walvisjacht. We hebben effect en dat geeft ons de energie om het schip te onderhouden, de roest te verven en in de kleine boten te stappen op de ijzige oceaan.

Josh Trenter
Josh Trenter
, Verenigde Staten, scheepsmaat – Als een ervaren dierenbevrijdings- en milieuactivist voer ik voor het eerst mee met Sea Shepherd aan boord van de M/Y Ocean Warrior. Sindsdien ben ik verder gegaan om geregistreerd broeder te worden en doorgegaan met het vechten voor de planeet. Eerder dit jaar keerde ik terug naar Sea Shepherd om deel te nemen aan de Blue Rage 2 en de Faeroer Eilanden campagnes. Ik voel mij extreem bevoorrecht dat ik naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan ga om deel te nemen aan mijn eerste Antarctica campagne waar we, naar ik hoop, de walvisvloot voor het tweede jaar op rij op de vlucht jagen en de walvisjacht in de regio voorgoed beëindigen.

Kane Johnson
Bio to come

Kelly Higgins
Kelly Higgins
, Verenigde Staten, kok – Als mensen aan mij vragen waar ik vandaan kom heb ik altijd moeite om te antwoorden. De passie voor het buitenleven heeft me een band gegeven met een scala aan verschillende plaatsen in de VS. Of het nu kamperen is in New Jersey’s Pine Barrens, de mammoetbomen beklimmen aan het Santa Cruz gebergte, de gebogen rotsformaties ontdekken in de Utah woestijn of zwemmen in de verschillende meren van de Maine bossen die eruit zien als een gebroken spiegel als je ze bekijkt vanaf de top van de berg Katahdin, ik ben altijd onder de indruk van de schoonheid van deze aarde en we mogen ons gelukkig mogen prijzen dat we er wonen.

Ik heb de helft van mijn leven gewerkt als activist, gepleit voor sociale gerechtigheid, het beschermen van het milieu en het verdedigen van dierenlevens. Opgroeiend langs de kust van de Atlantische oceaan heb ik altijd een affiniteit gehad met de zee en haar inwoners. Nadat ik, meer dan tien jaar geleden, Paul Watson heb zien spreken op een conferentie voor dierenrechten, heb ik gezworen dat ik alles zal doen wat ik kan om de biodiversiteit van onze oceanen te beschermen en het nutteloze slachten van de geweldige en mooie wezens van de zee te stoppen. We leven in een tijd van massale uitstervingen en we hebben maar een kort tijdsbestek om het voortbestaan op deze prachtige planeet te beschermen.

Ik ben er trots op dat ik me zes maanden geleden bij Sea Shepherd heb aangesloten als bemanningslid, varend met de Steve Irwin naar de Faeröer Eilanden om de grienden te beschermen tijdens de succesvolle operatie Ferocious Islands. Ik ben al veertien jaar veganist en hou ervan om te werken in het kombuis, om gezonde en lekkere maaltijden te maken die zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Ik vond de fysieke inspanningen van het werken als scheepsmaat en het navigeren van het schip als kwartiermeester ook leuk om te doen.

Wat ik zo leuk vind aan bemanningslid van Sea Shepherd te zijn is de mogelijkheid om onderdeel te zijn van een team met de vastbesloten toewijding aan de zaken waar ik in geloof en van het niveau van toewijding wat ik zelden heb gezien in de wereld. Van onze leden en vrijwilligers aan land, tot de donateurs thuis, tot de scheepsmaten die de vloeren dweilen, of ik de scheepslijnen op het dek trek, de koers uitstippel op de brug van de Steve Irwin of aardappelen schil in het kombuis, ik weet dat ik deel uitmaak van een bemanning die er niet alleen is voor de grote spannende acties om de eco systemen van de aarde te beschermen maar ook om de miljoen kleine dingen te doen die bijdragen aan een betere wereld.

Luz Rivas
Luz Rivas
, Zweden, kok – Dit wordt mijn tweede campagne in Antarctica. Met bijna dertig miljoen dollar aan extra subsidies zullen de walvisjagers ons voor nieuwe uitdagingen stellen en interventies tegen hen zullen hoogstwaarschijnlijk moeilijk worden. Ondanks dat geloof ik dat onze bemanning levens kan redden en dat we de walvisjacht voorgoed kunnen stoppen.

Men kan op veel verschillende manieren dieren redden en bemanningslid zijn op de Steve Irwin is daar één van. Veganistisch eten is een andere manier om verschil te maken, om dierenmishandeling te stoppen en om onze omgeving te redden van vernietiging door vervuiling.

Ons staat de grootste uitsterving van dieren in tijden te wachten. Duizenden diersoorten verdwijnen van de aarde om nooit meer terug te keren. Dit onderwerp gaat mij zeer aan het hart en ik geloof absoluut dat directe actie de enige effectieve manier is om de onderdrukking van minderheden, mens en dier tegen te gaan.

Om deze reden heb ik me aangesloten bij Sea Shepherd. Het is één van de weinige maritiem-georiënteerde organisaties die dit doen en met veel succes. Voor directe actie zijn creatieve geesten nodig en gepassioneerde, revolutionaire mensen met veel vastberadenheid. Door de geschiedenis heen hebben individuen hun leven op het spel gezet om de maatschappij te veranderen, om dieren te redden en om het verschil te maken. In plaats te proberen overheden te overtuigen om dingen voor ons te veranderen, doen we het zelf, met respect voor al het leven en voor onze natuurlijke omgeving.

Maddy Matthiessen
Bio to come

Oona Layolle
Oona Layolle, Derde stuurman, Frankrijk
– Ik heb me altijd sterk verbonden gevoeld met de zee. Ik kom uit een familie van zeevaarders en ben opgegroeid in een zeilboot varend over de oceanen. Omdat ik altijd dicht bij de zee wil leven en omdat ik dol ben op reizen, heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt door scheepvaart te studeren om een gekwalificeerd kapitein 5 te worden.

Het maakt me bedroefd te zien hoe mensen omgaan met de oceanen, het schokt me te zien hoe snel we ze vernietigen, zonder respect voor de levende wezens die onmisbaar zijn voor het evenwicht op aarde.

Ik sloot me aan bij de organisatie in La Ciotat, Frankrijk, na een bezoek aan de Brigitte Bardot, waar de bemanning zich aan het voorbereiden was voor operatie Blue Rage. Ik begon te helpen op de werf en een paar dagen later bleken ze op zoek te zijn naar een eerste stuurman. Ik kon geen mooiere kans bedenken om eindelijk iets te doen om de zee te beschermen dan me aan te sluiten bij Sea Shepherd. Ik bood mijn kennis en passie voor de zee aan en werd vrijwilliger.

Sindsdien heb ik twee campagnes met Sea Shepherd gedaan aan boord van de Brigitte Bardot, in de Middellandse Zee en bij de Faeroër Eilanden. Op mijn derde campagne ben ik derde stuurman op de Steve Irwin voor operatie Divine Wind en zal ik verantwoordelijk zijn voor het navigeren van het schip door de geweldige ijswateren van Antarctica. Ik ben er trots op deze ervaring te mogen delen met een bemanning met vele verschillende nationaliteiten, die gepassioneerd is en klaar staat om samen te vechten om de levens van de walvissen te beschermen.

Pablo Watson
Pablo Watson, Australië, derde technicus – Ik werkte eerst op de Bob Barker in juni 2009 en ben sinds maart 2011 op de Steve Irwin. Ik sloot me aan bij de bemanning omdat ik, net als veel anderen, zag hoe de vernietiging van de oceanen overal om me heen plaatsvond, hoe ontelbare onschuldige levens van vele soorten verwoest werden. Ik snorkel al sinds ik een kind was en ben de laatste jaren duiker. Omdat ik jaar na jaar dezelfde plekken bezocht zag ik de verslechtering van het zeeleven en hun omgeving. Zo veel wavisliederen die nooit meer gezongen zullen worden, zo veel verscheurde families, verwoeste huizen, de mooiste plekken op aarde zijn veranderd in giftige stortplaatsen en begraafplaatsen.

Ik ben hier om het idee van gelijkheid, ongeacht ras, leeftijd, geslacht of soort, in actie te brengen. Met Sea Shepherd maak ik deel uit van hen die deze levens redden, een stem voor hen zonder stem, en we sturen een boodschap naar de mensen die denken dat het illegale moorden op onze oceanen accepteerbaar is. Dat is het niet.

Peter Brown
Peter Brown, Verenigde Staten, tweede stuurman – Ik begon als vrijwilliger voor Sea Shepherd in 1981 en mijn inzet gaat nog dagelijks door.

Rolf Henning Larsen
Rolf Hanning Larsen, Noorwegen, hoofd communicatie – Ik ben een Noor die zeer betrokken is bij de bescherming van de oceanen en het leven daarin. Ik heb het grootste deel van mijn leven aan de kust gewoond en ik heb altijd van de zee gehouden. Ik had het geluk dat ik eerder dit jaar voor het eerst mee kon op dit schip voor de Blue Rage en Ferocious Isles campagnes. Nu ben ik gevraagd als hoofd communicatie voor de Divine Wind campagne. Mijn rol op het schip is ervoor te zorgen dat alle communicatiemiddelen blijven werken, dat betekent zorgen voor het onderhoud van de radio’s, de satellietverbindingen en de interne netwerken en computers.

Voorheen heb ik in de IT gewerkt voor grotere bedrijven in Noorwegen maar het kantoorleven was niet aan mij besteed. Ik ben nu verliefd op de zee en ben van plan zo veel mogelijk tijd op zee door te brengen of zo dichtbij mogelijk.

Shannon Mann
Shannon Mann
, Canada, kwartiermeester – Opgegroeid op de Canadese Prairies, heb ik mijn jeugd doorgebracht in de prachtige en ongerepte noordelijke wouden van Saskatchewan. Door deze ervaringen heb ik mijn blijvende connectie met de natuur ontwikkeld. Deze connectie, samen met een aangeboren gevoel van medeleven voor andere levende wezens, hebben geleid tot mijn passie voor het strijden tegen onrecht dat dieren en de natuur wordt aangedaan door de mens.

Ik heb een BSc in Biologie maar voordat ik lid werd van Sea Shepherd heb ik een aantal jaren in de IT gewerkt, bij telecom- en energiemaatschappijen. Hoewel ik gedurende die tijd veel uitdagende kansen in mijn werk kreeg, bleef het gevoel knagen dat ik niet mijn werkelijke passie volgde. Na het bijwonen van een lezing van kapitein Paul Watson zag ik de mogelijkheid om betrokken te raken bij een zaak die me dicht aan het hart ligt en ik maakte een beslissing die mijn leven compleet zou veranderen. Ik stopte met mijn baan en nam deel aan de walviscampagne in Antartica in 2006. Hoewel me, nadat de campagne voorbij was, genereus werd aangeboden mijn baan terug te krijgen, wist ik na drie maanden aan boord bij Sea Shepherd dat ik mijn leven wilde wijden aan actievoeren voor de planeet.

Nu, na deelname aan verschillende campagnes (in Antarctica, op de Galapagos, in Cananda en op de Middellandse Zee) wil ik de tijd die ik niet aan boord ben doorbrengen met het delen van mijn ervaringen, kennis en passie met anderen. Op dit moment werk ik met een team aan een social media site voor activisme, genaamd Backyard Activist, die individuen en basisorganisaties zal verbinden om zo de aarde te helpen. De site gaat in 2012 in de lucht.

Sid Chakravarty
Siddharth Chakrvarty, India, eerste stuurman – Ik heb de afgelopen tien jaar van mijn leven doorgebracht als schipper, heb lange periodes gevaren, vrachten vervoerd en zo indirect bijgedragen aan de wereldwijde economische groei van vandaag de dag. Ik heb altijd gevoeld dat ik daar niet helemaal paste, ik heb mezelf meerdere identiteiten aangeleerd die horen bij de verschillende locale, nationale en internationale niveaus. Ik raakte in conflict met mijzelf door de doortrapte hardvochtigheid van de scheepsindustrie, dat vooral blijkt uit de vervuiling van de waterwegen door de commerciële zeevaart en de incidentele lozingen van schepen die op hun beurt een verlammend effect hebben op het zeeleven. Ik gaf gehoor aan deze zaak die aan mijn geweten knaagde en in combinatie met mijn vaardigheden ging ik op zoek naar een baan waardoor ik vooraan zou komen te staan bij het beschermen van de zee, en Sea Shepherd bleek het antwoord te zijn.

Shini Sebastianpillai
Shini Sebastianpillai, Verenigd Koninkrijk, kwartiermeester – Ik ben geboren in Sri Lanka, heb in Saudie-Arabië en Australië gewoond, en woon tegenwoordig in Vauxhall, Londen, Verenigd Koninkrijk.

Wat is voor mij belangrijk? Bescherming, compassie, permacultuur en natuurgebaseerd onderwijs – de uitdaging en bescherming van een biodivers leven!

Wat doe ik voor werk? Ik schrijf liedjes, zing en speel akoestisch gitaar, ben schrijver en illustrator van kinderboeken, en ben milieuvriendelijk kunstenaar waarbij ik gebruik maak van oplosmiddelvrije, gecertificeerde organische verf op gevonden materialen en canvas. Tevens ben ik een full-time, gekwalificeerde Shiatsu therapeut. Natuurlijke geneeswijzes, evenwicht en prachtige natuurfenomenen zorgen voor mijn inspiratie.

Waarom ben ik de afgelopen jaren vrijwilliger aan land geweest voor Sea Shepherd Conservation Society? Kapitein Watson is een goede vriend en ik bewonder zijn betrokkenheid, kennis, effectiviteit en intergriteit betreffende de bescherming van de zeeën. Dit is mijn eerste campagne aan boord. Binnen deze organisatie handhaven we de internationale beschermingswetten zonder compromissen, waarbij we de grenzen van de meerderheid uitdagen en bereid zijn om directe actie te ondernemen.

SSCS kanaliseert de passie van het individu. Ik maak deel uit van een betrokken bemanning die bijna geheel uit vrijwilligers bestaat. De paar die een bescheiden salaris krijgen, hebben zeer gespecialiseerde vaardigheden voor deze zaak. Het is een eer om met elk van hen samen te zijn. Dank aan al onze supporters!

Sonja Hyppanen
Sonya Hyppänen, Finland, scheepsmaat en journalist – Ik ben een 28-jaar oude freelance journalist uit Finland. Ik heb mij in juni 2011 in Barcelona, Spanje, bij Sea Shepherd aangesloten. Operatie Divine Wind wordt mijn tweede campagne.

Tijdens mijn eerste campagne, operatie Ferocious Isles, hebben we de walvisjacht op de Faeröer Eilanden voor zes weken stilgelegd. Als Scandinaviër vind ik de wreedheid van de Noorse, IJslandse en Faröese walvisjagers afschuwelijk.

Overal op aarde is de mensheid bezig de oceanen leeg te roven en pleegt men daardoor langzaamaan zelfmoord.
Ik werk op het schip als scheepsmaat. Ik heb mijn zeevaardigheden aan boord van een groot schip geleerd en ik ben blij dat ik ze hier kan gebruiken om de planeet, haar oceanen en het leven daarin te helpen. Aan boord te zijn van dit schip is een prachtige ervaring en het werken voor de oceanen geeft me nog altijd een nederig gevoel. Het leven aan boord is eenvoudig, op de manier zoals het hoort: geven in plaats van nemen.

Susan Larsen
Susan Larsen
, Verenigde Staten, scheepsmaat – Ik ben al lange tijd dierenactivist en werk en ben eigenaar bij/van de Rainbow Grocery Cooperative in San Francisco. Ik ben erg enthousiast om mee te gaan met Sea Shepherd Conservation Society als lid van de bemanning aan dek op de Steve Irwin. Dit is mijn tweede campagne met Sea Shepherd. Ik werd lid in 2002 en had het geluk dat ik kan helpen de wrede visserij op haaien bij de Galapagos en de Cocos Eilanden aan het licht te brengen. Na een pauze van negen jaar ben ik nu terug en ik voel me vereerd om deel uit te maken van het gevecht om de walvisjacht in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te stoppen.

Timothy Pierce
Timothy Pierce, Verenigde Staten, manager luchtvaart onderhoud, helikopter mechanicus – Ik ben 4 jaar veteraan van de Amerikaanse Marine waar ik als helikoptermechanicus voor de USS New Orleans op zee vloog. Met meer dan tien jaar mechanische ervaring in EMS operaties, evenals bij verschillende andere luchtvaartondernemingen en als piloot voor toestellen met vaste vleugels, breng ik in totaal zeventien jaar aan vliegervaring mee voor de bemanning.

Ik kwam bij Sea Shepherd in mei 2011 en geniet van mijn passie voor het zeeleven door mijn expertise in luchtvaartonderhoud toe te passen. De kans om deze vaardigheden te gebruiken om het zeeleven te beschermen is wat me naar het werk van Sea Shepherd leidde. Ik ben altijd enthousiast over de komende campagnes en uitdagingen, en sta klaar om elk obstakel op te lossen om Sea Shepherd over de hele wereld het voordeel in de lucht te geven.

Tommy Knowles
Tommy Knowles, Canada, scheepsmaat – Ik ben een veganistische activist uit North Vancouver, Brits Colombia, Canada, en heb me aangesloten bij Sea Shepherd omdat ik geloof dat directe actie de meest effectieve manier is om de massale verwoesting van onze oceanen te stoppen. Ik geloof dat de walvisjacht per definitie fout en wreed is en niet past in de 21e eeuw.

Operatie Divine Wind wordt mijn tweede campagne voor Sea Shepherd na een succesvolle campagne op de Faeröer Eilanden afgelopen zomer. Ik ben scheepsmaat en navigator van de Delta boot, samen met Chad Halstead die de bestuurder is. Ik kijk er naar uit oog in oog te staan met de walvisjagers, in de frontlinie, om de walvissen te beschermen.

Voor de oceanen, voor onze planeet en voor alle levende wezens die de mens probeert te vernietigen.

Veronika Kristof
Veronika Kristof, kokkin en journaliste, Hongarije
– Ik heb onvoorwaardelijk respect voor walvissen, dolfijnen en zeehonden. Mijn woede over de onvergeeflijke acties van de walvisvaarders, dolfijnmoordenaars en zeehondjagers hebben me ertoe bewogen erbij betrokken te raken en houdt me voor Sea Shepherd aan het werk.

Mijn inspanningen om zeezoogdieren te beschermen beperkt zich niet alleen tot mijn tijd tijdens de campagne. In Hongarije presenteer ik educatieve programma’s op scholen, schrijf ik artikelen voor diverse kranten en organiseer ik regelmatig bijeenkomsten tegen de walvisvangst en dolfijnafslachting bij de Japanse ambassade.

Dit is mijn vijfde Antarctische campagne tegen de Japanse walvisvloot. Het belangrijkste aspect van mijn leven is een toegewijd vrijwilliger te zijn voor Sea Shepherd – de enige organisatie die de walvisvangst kan en zal stoppen. Het leven van elke walvis die we redden is kostbaar. Om in de afgelegen, verraderlijke wateren van Antarctica tegen de Japanse walvisvloot te vechten is geen avontuur, maar een enorme uitdaging. Hoewel het hard werken is en we geconfronteerd worden met gevaarlijke omstandigheden, de wetenschap dat we kostbare levens van vele prachtige walvissen redden maakt het allemaal de moeite waard.

Willie Hatfield
Willie Hatfield
, Verenigde Staten, mechanicus – Ik ben opgegroeid in een klein plaatsje in Wisconsin, met veel succes in de meeste uitdagingen ben ik na mijn studie gaan werken als scheepsbouwkundig ingenieur waarbij ik oorlogsschepen voor een aannemer in verdedigingswerken ontwierp. Gedurende deze tijd beantwoordde ik de vraag ‘Wat moet ik doen?’ met dat wat mij interesseerde of inspireerde. Toch was ik ongelukkig en wist ik geen oplossing hiervoor. Dus begon ik te zoeken naar een antwoord – of naar een betere vraag.

Ik stopte met mijn werk en reisde twee jaar per fiets, deed ervaringen op, leerde en deed dingen. De zoektocht gaat nog altijd door, nu bij Sea Shepherd waar ik in de machinekamer werk, zo goed als ik kan assisterend bij hun cruciale missie. Het lot van de oceanen is één van de slachtoffers in de zelfdestructieve behandeling van deze prachtige aarde door de mens. Door mijn rol in deze vernietiging, de verschrikkelijke prijs van zelfgenoegzaamheid, en de waarde die ik geef aan dat wat verloren gaat, zal ik nu alles wat nodig is riskeren voor de kans die Sea Shepherd biedt om echt te kunnen helpen.

 
FacebookTwitterMySpaceYouTubeLinked In
Shop to Support
Photo Gallery
Donate Now