Donate Now

Afdrukken

Informatie over walvisachtigen waarop gejaagd wordt

Soorten in gevaar

De Japanse vissers doden elke soort die de kust nadert. Bemanning van Sea Shepherd is getuige geweest van het doden van:

  • Gestreepte dolfijnen
  • Tuimelaars
  • Grienden*
  • Zwarte zwaardwalvissen
  • Witlipdolfijnen
Striped dolphin Bottlenose dolphin Pilot whale False killer whale Melon-headed whale

Deze lijst is niet volledig. De Japanse vissers doden elke soort die de kust nadert inclusief de hierboven genoemde soorten en grijze dolfijnen.

*Met het doden van grienden overtreedt Japans de verdragsrechtelijke
verplichtingen van de Internationale Walvisvaart Commissie.

 


 

Japan doodt illegaal kleine walvissen

Japan is lid van de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC). In 1986 is de regelgeving van de IWC inzake het doden van walvissen in werking getreden. Volgens de voorwaarden van de IWC is het Japan toegestaan om een beperkt aantal walvissen te doden onder het mom van de uitzondering “wetenschappelijk onderzoek”. Deze uitzondering “wetenschappelijk onderzoek” is in werkelijkheid gewoon een maas in de wet die Japan exploiteert om walvissen te doden voor commerciële consumptie, maar het is Japan niet toegestaan om andere walvissen, die beschermd worden door de IWC, te doden.

Waarnemers hebben gezien hoe de vissers in Taiji hele scholen kleine grienden afslachtten. Dat is een massale schending van de bepalingen van de Internationale Walvisvaart Commissie en is duidelijk onwettig. Het wordt simpelweg genegeerd door de Japanse regering.

 
Cove Guardian Reports
What You Can Do
Photo Gallery
Shop to Support
Donate Now