Directe actie: organiseer een lokale strandschoonmaak

24 januari 2013

Onderneem directe actie door een lokale strandschoonmaakactie te organiseren

Commentaar door Karl Renouf

Een strandschoonmaakactie is een geweldige manier om uw steun voor Sea Shepherd en het behoud van de oceanen te tonen. Naast vastberadenheid vereist het weinig middelen en het kan met een minimale inspanning worden georganiseerd. Bijna elk weekend houdt de Channel Islands afdeling van Sea Shepherd een strandschoonmaakactie langs het kanaal in de buurt van Jersey.
Wij vinden dat de oceanen en hun bewoners het verdienen schoon, gezond en veilig te zijn. Wij wonen in een gebied met een scala aan zeedieren en wij vinden het van groot belang hen de best mogelijk kans te geven. Er leven vele soorten schaaldieren, vissen, anemonen, walvisachtigen, haaien en af en toe zelfs maanvissen en schildpadden.
Hoe graag we ook zien dat er een eind komt aan de vervuiling van onze oceanen, het is iets dat waarschijnlijk nooit zal stoppen aangezien natuurrampen, ruwe zee en talloze andere factoren vuilnis naar onze kusten voeren. Dus moeten wij ons aandeel leveren om te helpen waar we kunnen. Tot nu toe hebben wij meer dan 1.600 kg. afval op de stranden verzameld!
Tijdens de inzameling hebben wij de gevonden haaieneieren geïnventariseerd, waardoor een lokale beschermingsgroep kon vaststellen welke soort eierleggende haaien in de lokale wateren voorkomen.
Onze Channel Islands afdeling heeft tot nu toe een verbijsterende 1.600 kg. afval verzameld.

Een strandschoonmaakactie is ongelofelijk makkelijk te organiseren. Zoek een strand, prik een datum en verspreid het woord! Vergeet niet om de getijden te checken en vuilniszakken en handschoenen mee te nemen.
Voor een strandschoonmaakactie hoef je niet op een eiland en zelfs niet in de buurt van de zee te wonen. Organiseer er een in de buurt van een lokaal meer, rivier of kanaal.
Onderschat nooit het vermogen van een kleine groep toegewijde mensen om de wereld te veranderen. Sterker nog, zo is het altijd gegaan. - Margaret Mead
Vrijwilligers van Sea Shepherd Channel Islands doen mee aan de wekelijkse strandschoonmaakactie.

 

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: