Cove Guardians brengen live-beelden van dolfijnenslachting in Taiji

28 october 2012

Cove Guardians brengen live-beelden van dolfijnenslachting in Taiji

Commentaar door Omar Todd

EZ Earth TV archive footageBeelden van de drijvende kooien
Archieffoto

Sinds kort heeft iedereen met een internetverbinding de mogelijkheid om live de gebeurtenissen in Taiji mee te maken via EZEARTH.TV.

Camera’s
De strijd die we leveren heeft altijd meerdere fronten. We zijn allereerst een doortastende, geweldloze, direct optredende organisatie. Al vóór het social-media tijdperk was de camera een van Sea Shepherds belangrijkste wapens. Een camera kan de pure emoties, gevoelens en acties tot in detail vastleggen, een eigenschap die andere mediums missen. Met chirurgische precisie kunnen bepaalde momenten of wreedheden worden getoond. Dit heeft nog meer impact wanneer de kijker zich realiseert dat datgene wat hij ziet op hetzelfde moment plaatsvindt. De camera vangt beelden die anders verloren zouden gaan of te gemakkelijk genegeerd kunnen worden door diegenen die liever doen alsof dit soort drama's niet plaatsvinden.

Documentaire 35 jaar strijd
Peter J. Brown, mogelijk het langst dienende bemanningslid naast kapitein Watson zelf, was vanaf het begin met zijn camera aanwezig. Hij begon als cameraman voor CNN bij een van de eerste Sea Shepherd campagnes en is sindsdien betrokken geweest bij Sea Shepherd. De kroon op zijn werk is de vorig jaar uitgekomen documentaire Confessions of an Eco-Terrorist. De documentaire bevat filmmateriaal van diverse Sea Shepherd campagnes uit de afgelopen 35 jaar.

Live beelden
Peter’s meest recente project , EZEARTH.TV, heeft de potentie onze boodschap rechtstreeks door te laten dringen tot een wereldwijd publiek. De HD-technologie met on-demand video-streaming, waarbij beelden live worden uitgezonden, wordt momenteel getest door onze Cove Guardians in Taiji, Japan. Bij de eerste poging bereikten we op het hoogtepunt meer dan 7000 kijkers in alle delen van de wereld en hadden we 70.000 hits op de website: http://taiji.ezearth.tv/. We beschouwen dit als een doorslaand succes.

Nieuwste technologie
De technologie is innovatief en tot het fantastische team van vrijwillige technici behoren onder andere: Todd Sauve (Sauve Designs), Ranjit Sivaprakasam (Digital Stream Incorporated) en Omar Todd (hoofd Technical Direction). Wij geloven dat deze technologie, die steeds vaker wordt ingezet, een krachtig instrument is om de wereld live te laten aanschouwen wat er gebeurt op bepaalde plaatsen met behulp van mobiele telefoons, iPads en andere beschikbare technologieën.
Misschien dat in de nabije toekomst ook live-streaming mogelijk is vanaf onze schepen, UAV’s (onbemande luchtvaartuigen) of helikopter. Zolang de technologie verbetert, worden alle opties bekeken.

Kijker kijkt direct mee
Hopelijk kunnen we jou als kijker zo de gelegenheid geven je eigen mening te vormen. Zoals kapitein Watson gezegd heeft: ”Wanneer je een fatsoenlijk mens bent, kijk je niet toe hoe iemand op straat vermoord wordt zonder te proberen dat tegen te houden”. In die geest hopen we dat deze nieuwe en innovatieve technologie ons helpt een einde te maken aan de moord op walvissen, dolfijnen, haaien, zeehonden en ander zeeleven.

Bekijk onze live uitzending vanuit Taiji waar onze campagne Operatie Infinite Patience momenteel bezig is en waar onze geweldige Cove Guardians de verschrikkingen van de dolfijnenslachting aan de wereld laten zien.
http://taiji.ezearth.tv/

Risso Dolphin Meat at Processing HouseVlees van grijze dolfijnen bij verwerkingsfabriek
Foto:  Sea Shepherd

Cove Guardians
Bezoek onze
Cove Guardians
website voor meer informatie!
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: