Een interessant weekend op ruimteschip Aarde

7 october 2012

Een interessant weekend op ruimteschip Aarde

Commentaar door Kapitein Paul Watson

Captain Watson on the bridge wing of the Steve IrwinKapitein Watson op de brugvleugel van de Steve  Irwin
Archieffoto

Ondergedoken?
Het is een interessant weekend geweest. Het CTV netwerk in Canada zond zaterdagavond een bijgewerkte profielschets van mij uit. Ik kreeg zaterdag in Parijs ook de zeer prestigieuze Jules Verne Award toegekend, die ik helaas niet persoonlijk in ontvangst kon nemen. Iemand merkte op dat ik ondergedoken zou zijn. Ik weet niet of dat een accurate beschrijving is. Kan iemand ondergedoken zijn, terwijl hij zich op het water bevindt?

Geen arrestatiebevel
Ik ben echter geen vluchteling. In Duitsland geldt geen arrestatiebevel meer voor mij, aangezien ik me niet langer in Duitsland bevind. Costa Rica en Japan hebben mij geregistreerd op de 'rode lijst' van Interpol, maar ook dat is geen arrestatiebevel. Dat betekent alleen dat als ik in een Interpol-lidstaat aankom, zij Japan en Costa Rica zullen informeren waarna een arrestatiebevel volgt. Er staat dus geen bevel open voor mijn arrestatie, totdat ik officieel een lidstaat van Interpol betreed. Interpol noch enige andere instantie heeft rechtsbevoegdheid op volle zee, zodat ik vrij ben om over de oceanen te zwerven. Gezien het feit dat dat juist de plek is waar de visserij-criminelen actief zijn, op welke plek kan ik mij dan beter bevinden om hen te stoppen?

Gelukkige piraat
De andere kapiteins van Sea Shepherd maken de schepen klaar en kapitein Peter Hammarstedt heeft mijn afspraken voor lezingen en geldinzamelingsacties overgenomen, om ervoor te zorgen dat alles volgens schema loopt voor onze campagnes in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, de Cove in Taiji (Japan), de Galapagos, La Reunion, de Stille Zuidzee, Namibië en op tal van andere plaatsen op de planeet. Wat de obstakels of ongemakken ook zijn, het leven is goed iedere dag dat ik ’s morgens die grote rode lichtbol zie opkomen uit de Oostelijke Zee en ’s avonds weer achter de westelijke horizon zie verdwijnen met soms als traktatie het zien van een groene flits. En de nachten! Waar kun je beter zijn dan onder een fantastische douche van diamanten verankerd in het zwarte fluweel van de hemel? De zee biedt een fantastische blik op ruimteschip Aarde met een uitzicht dat fascineert, nederig maakt en betovert en dat me tot een zeer gelukkige piraat maakt.

Succesvol seizoen
Ik ben vooral blij dat we wederom op het punt staan om het op te nemen tegen de Japanse walvisvloot op het moment dat zij op hun zwakst zijn en wij op ons sterkst. Dit geeft me groot vertrouwen dat dit opnieuw een succesvol seizoen zal worden tegen de walvisseriemoordenaars uit Japan.

Kapitein Paul Watson op CTV

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: