Kapitein Peter Hammarstedt lanceert de zeilboot, Sea Shepherd Italia

14 september 2012

Kapitein Peter Hammarstedt lanceert de zeilboot, Sea Shepherd Italia

Door Cristina Giusti — Coördinator Mediagroep, Sea Shepherd Italië

Capt. Hammarstedt is welcomed with the traditional Lion of Venice at Venice City HallCapt. Hammarstedt is welcomed with the traditional Lion of Venice at Venice City Hall
Photo: Marianna Baldo

Het waren recentelijk twee dagen vol oprechte emoties voor de Italiaanse afdeling van Sea Shepherd Conservation Society. Venetië werd op de ochtend van 1 september wakker met het ongelooflijke en verrassende aanbeeld van kapitein Hammarstedt die, met stuurman Thommaso Luppi aan het roer, per gondel aankwam bij misschien wel de meest beroemde bezienswaardigheid van Venetië; Piazza San Marco (het San Marco plein). Kapitein Peter Hammarstedt werd in Venetië zeer warm onthaald door de stad en haar vertegenwoordigers. Een grote delegatie van Venetiaanse gondeliers en een groep van Sea Shepherd aanhangers en vrijwilligers waren aanwezig om kapitein Hammarstedt vreugdevol te verwelkomen. Later bezocht de kapitein ambtenaars en andere functionarissen in de oude gangen van het stadhuis van Venetië. Tijdens een traditionele verwelkoming werd hem een replica van de Leeuw van Venetië, de legendarische mascotte van de stad, geschonken.

Bij de Venetiaanse Zeilclub was men bezig met de voorbereidingen voor de doopceremonie van de Sea Shepherd Italia, een zeilboot die werd gedoneerd aan de Italiaanse dependance. Het nieuwe schip is een welkome aanvulling op de vloot en zal een ambassadeur ter verdediging van de oceaan zijn, met name voor de Middellandse Zee kust. Vandaag de dag wordt er lukraak en illegaal gevist op de bedreigde blauwvintonijn, een buitengewoon zeedier in onze oceanen, waardoor uitsterven dreigt. Tijdens Operatie Blue Rage in 2010, greep Sea Shepherd in door 800 blauwvintonijnen (waaronder vele jonge exemplaren) te bevrijden, die illegaal waren gevangen na afloop van het seizoen; vissen die dankzij onze actie vandaag vrij in onze oceanen zwemmen.

De Venetiaanse Zeilclub gaf Sea Shepherd een hartelijke en onnavolgbare ontvangst om de lancering van het schip te vieren, terwijl de stad Venetië het Sea Shepherd Jolly Roger embleem officieel omarmde als bewijs van haar vriendschap met "Neptune’s Navy”.

De zeilboot was opnieuw geschilderd in de officiële kleuren van de Sea Shepherd vloot en haar zeil was tot een reusachtige Jolly Roger omgetoverd. De Italiaanse directeur van Sea Shepherd, Andrea Morello, de coördinator van noordoost Italië, Stefano Are en andere hardwerkende vrijwilligers hebben uitstekend werk geleverd om het schip als volwaardig lid van de Sea Shepherd vloot te presenteren. Het schip krijgt de taak om bewustzijn te creëren en de aandacht te vestigen op het Middellandse zee gebied.

Tijdens het evenement wapperde de Jolly Roger aan de vlaggenmast van de Venetiaanse Zeilclub, terwijl kapitein Hammarstedt zich richtte tot de zeer enthousiaste menigte van aanhangers. Aan het eind van zijn toespraak zei hij in foutloos Italiaans: “Ti battezzo Sea Shepherd Italia”, wat betekent “ik doop je, Sea Shepherd Italia”, waarna hij de romp van het schip raakte met een fles Italiaanse mousserende wijn.

Na de doopceremonie huldigde een historische Venetiaanse boot genaamd “Topo” (“Muis”) het bezoek van kapitein Hammarstedt en Sea Shepherd, door de kapitein terug naar het vasteland te varen, via de Venetiaanse grachten naar het beroemde centrum en haar “calli,” de traditionele naam voor de straten van Venetië.

Het Grote Kanaal, de Rialto brug en het San Marco plein begroetten kapitein Hammarstedt, die later zei: “Als ik in de straten van Stockholm loop, voel ik me alsof ik in een briefkaart loop, maar toen ik in de straten van Venetië liep, voelde ik me alsof ik me in een schilderij bevond.”

Sea Shepherd Italië, de stad Venetië, de Venetiaanse Zeilclub, en alle Italiaanse vrijwilligers en aanhangers van Sea Shepherd staan in deze tijden voor ondersteuning van Sea Shepherd en kapitein Paul Watson en uiten met trots hun diepgaande en oprechte voornemen om standvastig te blijven in hun loyaliteit jegens kapitein Watson en Sea Shepherd.

Sea Shepherd Italië wil het hoofdkantoor van Sea Shepherd bedanken voor de deelname aan dit onvergetelijke evenement. Het bezoek zal in de harten en gedachten blijven van iedereen, die het voorrecht had het bij te wonen en te delen. We verheugen ons erop, dat ons nieuwe schip, de Sea Shepherd Italia, een grootse ambassadeur ter verdediging van het zeeleven in het Middellandse Zeegebied zal zijn!

Capt. Hammarstedt and Sea Shepherd – Italy onshore crew sail into Venice on a gondolaKapitein Hammarstedt en het Sea Shepherd Italië landteam varen aan boord van een gondel Venetië binnen. Foto: Marianna Baldo

Capt. Hammarstedt, onshore crew, volunteers and supporters with the new vessel, Sea Shepherd Italia.Kapitein Hammarstedt, het landteam, vrijwilligers en aanhangers met het nieuwe schip Sea Shepherd Italia. Foto: Marianna Baldo

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: