Operation Infinite Patience 2012-2013 is van start gegaan

27 augustus 2012

Operation: Infinite Patience 2012-2013 is van start gegaan

COMMENTAAR VAN MELISSA SEHGAL, COVE GUARDIAN LEIDER

In Taiji, Japan zal binnenkort de dolfijnenjacht weer beginnen. De Cove Guardians van Sea Shepherd zijn inmiddels gearriveerd in Taiji om het jachtseizoen van 2012-2013 te documenteren. Er zal binnenkort weer een donkere schaduw vallen over het kleine stadje dat wanhopig probeert het bloedbad te verhullen, terwijl de toeristen blijven toestromen om vermaakt te worden door dolfijnen in gevangenschap. Taiji is zonder twijfel de meest ongelukkige plaats voor dolfijnen ter wereld.
De slachtingen beginnen officieel op 1 september, en opnieuw zullen de ogen van de wereld gericht zijn op Taiji. De dolfijnenjagers maken hun boten klaar voor vertrek, de plaatselijke vissersbond bereidt zich voor om deze schaamtelijke acties te verhullen en barricades en politiesurveillances zijn inmiddels verveelvoudigd. Taiji doet er alles aan om haar bloedige wateren te onttrekken aan het oog van de wereld.

Net zoals bij de eerdere campagnes in Taiji, zullen de Cove Guardians ook nu de lokale Japanse wetten respecteren zoals ons is opgedragen door kapitein Paul Watson. Dit heeft hij ook beloofd aan de Japanse regering. We houden ons aan de wet, ondanks het enorme verdriet over de slachtingen waar we naar verwachting opnieuw getuige van zullen zijn. We kunnen namelijk vanuit de Japanse gevangenis, waar we zullen belanden als wij ons niet aan de wet houden, zeker niets voor de dolfijnen betekenen. De dolfijnen hebben ons nodig om hun verhaal te vertellen aan de rest van de wereld. Als wij ondanks al deze goede bedoelingen toch in de cel belanden, zal iedereen weten dat dit niet is door wat we hebben gedaan, maar door waar wij voor staan.
Hierbij willen wij alle supporters bedanken die niet in staat waren om naar Taiji te komen, maar deze campagne hebben ondersteund met een donatie. Jullie zijn een sterkte en solidaire achterban, en in gedachten bij ons in Taiji.

Vergeet niet de officiële Facebookpagina van Sea Shepherd te bezoeken om op de hoogte te worden gehouden over operation Infinite Patience 2012-2013. Dit jaar zullen de Cove Guardians ook updates geven via een speciale Facebookpagina

Daarnaast kun je ons volgen via Twitter voor updates vanaf de “front line”.

Wil je ons komen ondersteunen in Taiji als Cove Guardian, dan ben je van harte welkom. Stuur hiervoor een e-mail naar coveguardian@seashepherd.org. We kunnen jouw hulp ter plaatse goed gebruiken!

Namens alle Cove Guardians wil ik je bedanken dat je met ons meeleeft terwijl we wederom getuige zullen zijn van dit vertoon van Japanse schaamte. In ons hart zijn wij allemaal Cove Guardians.

Ik ben een Cove Guardian

Onderneem ook actie om de slachting van onschuldige dolfijnen en walvissen te stoppen.

Voor de dolfijnen,

Melissa Sehgal


Cove Guardian leider

-----------------------------------------------

Over Melissa Sehgal

Melissa voert al meer dan 10 jaar campagne voor diverse organisaties die dieren beschermen, waarbij ze inmiddels de hele wereld heeft afgereisd. In het seizoen 2011-2012 heeft ze ervoor gekozen om te fungeren als spreekbuis voor de dolfijnen van Taiji, en is zij lid geworden van de Cove Guardians. Dit heeft haar passie voor deze zaak verder aangewakkerd en zij zweerde toen dat zij het jaar erop terug zou keren. Daarnaast is zij dit jaar een online campagne gestart waardoor Amazone.com is gestopt met het verkopen van dolfijnen- en walvisvlees. Melissa’s doorzettingsvermogen en leiderschapskwaliteiten zijn van grote waarde gebleken voor de campagne. Dit seizoen keert ze terug naar Taiji als Cove Guardian leider voor operation Infinite Patience 2012-2013.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: