Groeten uit Duitsland

22 mei 2012

Groeten uit Duitsland

Commentaar door Kapitein Paul Watson

Captain Paul Watson with Sea Shepherd Germany volunteers and supportersIk wil iedereen wereldwijd bedanken voor de ongelooflijke steun gedurende de afgelopen week, die ik in een gevangenis in Frankfurt heb doorgebracht. Het wordt zeer gewaardeerd. De mensen van Sea Shepherd Duitsland zijn fenomenaal geweest en ik ben blij zoveel steun van aanhangers in Costa Rica en ook in de rest van de wereld te hebben gezien.

We hebben een uitstekend internationaal juridisch team, dat hard werkt om dit juridische probleem op te lossen. Ik ben ervan overtuigd, dat dit team zijn uiterste best zal doen op elk aspect in deze zaak.

Hoewel ik geen reden heb om te geloven dat het Costa Ricaanse rechtssysteem mij geen eerlijk proces geven zou, maak ik mij niet zozeer zorgen om het gerechtelijke systeem, maar om de realiteit dat de Costa Ricaanse haaienvinmaffia een prijs op mijn hoofd heeft gezet. Een Costa Ricaanse gevangenis zou iemand een uitstekende gelegenheid bieden om dit doodscontract tegen mij uit te voeren. In de laatste twee decennia hebben wij de haaienvinners veel geld gekost en ze willen wraak. Mocht ik terugkeren naar Costa Rica om mijn onschuld in de rechtbank aan te tonen, dan zou ik absolute zekerheid moeten hebben, dat de Costa Ricaanse autoriteiten mij niet in een positie brengen waarbij mijn veiligheid gevaar loopt.

Er zijn twee zeer belangrijke punten, die ik duidelijk zou willen maken. Ten eerste gaat dit niet om mij, hoewel mijn arrestatie en detentie een middelpunt van deze ongelooflijke steun zijn geweest. Het gaat om onze oceanen en de voortdurend toenemende dreiging van de achteruitgang van diversiteit van het leven in onze zeeën. Het gaat om de haaien, de walvissen, de zeehonden, de zeeschildpadden en de vissen.

Dit is een kans om een internationale schijnwerper te laten schijnen op wat er met de haaien gebeurt en vooral om te laten zien, dat er in Costa Rica personen zijn die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de illegale handel in haaienvinnen.

Ten tweede wil ik heel duidelijk maken, dat wat er ook met mij gebeurt, het geen invloed op onze campagnes zal hebben. Ik heb de verantwoordelijkheid om onze schepen aan te voeren aan mijn zeer capabele kapiteins gedelegeerd en zij zullen deze zomer de haaien in de Stille Oceaan en de walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan verdedigen. De Cove Guardians zullen in september terugkeren naar Taiji, Japan, om de dolfijnen te verdedigen.

Gelukkig is Sea Shepherd tegenwoordig veel groter dan ikzelf. En gelukkig is de realiteit, dat wij tegenwoordig wereldwijd talloze gepassioneerde, toegewijde, moedige en vindingrijke vrijwilligers hebben. Als ik verhinderd word om aan de frontlinie op volle zee te dienen, dan zal ik als symbool van verzet tegen de vernietiging van onze oceanen dienen vanuit een gevangeniscel.

Macht en hebzucht geven zich niet gemakkelijk over en de geschiedenis heeft aangetoond, dat de gevangenis een beproeving is die soms doorstaan moet worden, om de grondslagen van krachtige, speciale belangen op te schudden. Het is geen schande om opgesloten te worden, zoals Mandela, Gandhi, Thoreau, Aung San Suu Kyi en vele anderen hebben aangetoond.

Van macht wordt niet gauw afstand gedaan en de machten tegen onze inspanningen zijn enorm, zoals het ontvinnen van haaien, het vissen op blauwvintonijn, de industrieën van walvis- en dolfijnjacht en regeringen die deze handel in dood ondersteunen, zoals Japan, Costa Rica, Noorwegen, IJsland, Malta, Canada, enzovoorts. Soms ben ik verbaasd, dat we überhaupt vooruitgang hebben geboekt, maar vooruitgang hebben we zeker gemaakt. En we zullen blijven zegevieren voor onze klanten in de zee. Het maakt niet uit welke belemmeringen op ons pad komen want Sea Shepherd ben ik niet alleen, het is nu een internationale beweging en onze vlag wordt overal herkend en steeds meer gerespecteerd. En het belangrijkste: Onze permanente en meest trotse erfenis zijn de duizenden walvissen, tienduizenden haaien, honderdduizenden zeehonden en miljoenen vissen, die dankzij onze interventie nu vrij in de zee zwemmen en die anders wreed gedood zouden zijn.

Uiteindelijk gaat het om hen en niet om ons.

We investeren onze passie en in ruil daarvoor oogsten we de duurzame zaden van het leven.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: