Wilde dieren beschuldigen van het vernietigen van visbestanden is beschamend

24 april 2012

Wilde dieren beschuldigen van het vernietigen van visbestanden is een beschamende poging om het echte probleem te maskeren – menselijke overconsumptie

Commentaar door Katie Adams, Dam Guardian

Sea lion trap at Bonneville Dam on the Columbia River.

Hoewel er tijdens mijn eerste bezoek aan de Bonneville dam geen zeeleeuwen waren gedood, zal het bezoek mij voor altijd bij blijven. Eén van de meest teleurstellende dingen die ik die dag meemaakte, was het feit dat vanuit alle hoeken van het land bezoekers naar de dam komen. Ze staren naar het adembenemende landschap en worden stil van de enorme omvang van de dam. Geen één van hen was zich er echter van bewust, dat in deze prachtige kloof zeeleeuwen worden gevangen en gedood.

Ik persoonlijk vind het belangrijk, dat ik uitleg krijg over de geschiedenis en het milieu van een plaats die ik bezoek, hoe mooi die plek ook is. Veel van de mooiste plaatsen op aarde zijn juist de plekken waar de ergste misdaden werden begaan tegen land, dieren en zelfs mensen.

Ik vind het belangrijk om Dam Guardian te zijn en op te komen voor deze onschuldige, indrukwekkende zeeleeuwen. Als er iets moet veranderen, is het de mentaliteit dat de wereld er is om door ons geëxploiteerd te worden, dat de dieren er zijn om door ons opgegeten te worden en dat we de crisis van onze overconsumptie denken op te lossen door onschuldige dieren de schuld te geven, zoals zeeleeuwen en dolfijnen in Japan. Als we daadwerkelijk de echte oorzaken aan willen pakken van de problemen waarmee we vandaag geconfronteerd worden, dan werkt het juist averechts om de dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen de schuld geven van de uitputting van het visbestand. Dit is niet enkel struisvogelpolitiek, het maakt juist de situatie erger dan het al is. We moeten accepteren dat de menselijke overconsumptie tot deze catastrofe heeft geleid. De zeeleeuwen moeten niet de schuld van onze fouten krijgen. Waarom moeten deze prachtige wezens gedood worden? Ze leiden hun leven, zoals ze dat al duizenden jaren doen in de Columbia rivier. We hebben dammen gebouwd en vismethoden uitgevonden die letterlijk de zalmbestanden hebben uitgeroeid. En nu proberen we de schuld te leggen bij deze onschuldige dieren in plaats van bij onszelf. We moeten stoppen met de symptoombestrijding en in plaats daarvan kijken naar manieren om de echte oorzaak van dit probleem op te lossen: onze cultuur van overbevissing en overconsumptie.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: