Canadees bedrijfscommunisme gooit meer geld naar criminelen

6 april 2012

Canadees bedrijfscommunisme gooit meer geld naar criminelen

Commentaar door Kapitein Paul Watson

De commerciële zeehondenjacht in Canada is economisch dood. Er is geen markt voor, maar Canadese politici zien het teken aan de wand niet. In plaats daarvan gooien ze meer subsidies naar de zeehondenmoordenaars. Ik zag vandaag dit CBC verhaal en kon het niet laten om een aantal opmerkingen te maken:


5 April 2012 – CBC News (opmerkingen van Paul Watson bijgevoegd):

“Dit jaar verstrekken de overheden van Newfoundland en Labrador een lening van 3,6 miljoen dollar voor de aanschaf van grondstoffen, om de zeehondenjacht van dit jaar te stimuleren.”

PW: Deze lening is ongeveer drie keer zo groot als het bedrag dat de jacht van vorig jaar opleverde. Geen enkele bank met enig gezond verstand zou een dergelijke lening verstrekken aan een uitstervende industrie. Maar ach, het is belastinggeld en overheden houden ervan het geld van het volk te verkwisten.

“Met de aankondiging van vandaag verstrekt onze regering financiële steun aan de zeehond-verwerkende industrie, om de toekomstige haalbaarheid van de zeehondenjacht in de provincie te beschermen," zei Darin King, minister van Visserij. Carino Processing Limited zal het geld krijgen.

PW: Ik vraag me af met wie de algemeen directeur van Carino in bed ligt? De overheid probeert nu de toekomstige haalbaarheid te beschermen van een industrie die geen toekomst heeft. Trouwens, het bedrijf Carino, dat voor China ook zeehondenpenissen verwerkt tot een soort voodoo drankje om de seksuele prestaties te verhogen, opereert vanuit een stadje in Newfoundland, dat Dildo heet. Ik zeg het maar even.

King zegt, dat de lening ervoor zal zorgen "dat er voldoende grondstof beschikbaar is voor Carino om aan de vraag vanuit de markt te kunnen voldoen, wanneer deze zich voordoet. Ook zullen honderden oogsters hiermee zeker zijn van een inkomen dit jaar." Met het geld zal Carino zeehondenbont en spek of vet aan kunnen schaffen.

PW: Dus zeehondenbaby’s betekenen nu zoveel als ‘voldoende grondstof’ en zeehondenmoordenaars zijn nu ‘oogsters’. Wat betreft de stijgende vraag van de markt, denk ik dat een investering in de floppydiskindustrie de moeite waard kan zijn. Of misschien een programma om de transistorradio in ere te herstellen, want ik weet zeker dat de vraag van consumenten kan worden hersteld met een belangrijke inbreng van overheidsgeld om die vraag te stimuleren. Als ze het kunnen doen voor zeehondenbont, dan kunnen ze het ook doen voor diskettes.

De regering zei, dat het bedrijf een passende bijdrage zal leveren voor verwerkings- en marketingactiviteiten. "Onzekerheid omtrent markttoegang en politiek risico hebben het steeds moeilijker gemaakt voor bedrijven, die in zeehondenproducten handelen, om een financiering rond te krijgen via traditionele bronnen," aldus Dion Dakins, algemeen directeur van Carino (en directielid bij het Canadian Fur Institute).

PW: Er is zeker onzekerheid over toegang tot de markt. Dat is een understatement. De wereld wil geen zeehondenbont. Er is niet eens een substantiële Canadese markt. ‘Traditionele bronnen’ betekent natuurlijk eerlijke winst van een levensvatbare industrie. Banken geven geen leningen aan verliesgevende ondernemingen. Dat heet kapitalisme. Wat we hier hebben heet bedrijfscommunisme. Het is grappig, dat al deze politici hameren op een vrije markt systeem, maar dat systeem nu verdraaien met reddingsoperaties door de overheid. Carino is gewoon een andere bijstandstrekker in het Canadese bedrijfsleven!

“De steun van de provinciale overheid is daarom essentieel om onze toekomst in Newfoundland en Labrador veilig te stellen. Deze industrie kan een belangrijke bijdrage aan de economie blijven geven, zodra de externe politieke problemen zijn opgelost in of rond het komende jaar. Wij zijn ervan overtuigd, dat dit zal gebeuren.”

PW: De zeehondenjacht industrie heeft nooit een significante bijdrage geleverd aan Newfoundland en Labrador en er is werkelijk geen economische toekomst voor de zeehondenslacht. Canada zal het Europese verbod niet ongedaan maken en Rusland en China willen geen bont van baby zeehonden. Ik denk, dat dit dezelfde politici zijn die er zeker van waren dat de kabeljauwvisserij niet zou instorten. Het vertrouwen van Canadese politici is behoorlijk aangetast door economische realiteiten. Elke zeehond, die dit jaar wordt vermoord, zal een verlies vertegenwoordigen voor de Canadese belastingbetaler en deze lening zal niet kunnen worden terugbetaald. Carino zal binnen een aantal jaar failliet zijn. Geen vraag betekent geen verkoop en dat betekent geen winst. 

In december zei King, dat Ottawa meer moet doen om de industrie te beschermen, nadat Rusland, een belangrijke klant van Canadese zeehondenproducten, aangaf handelsbeperkingen op te gaan leggen aan die invoer.

PW: Goed gedaan, Rusland. En dank aan Brigitte Bardot, voor die brief aan president Poetin.

Canada heeft een protest ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie omtrent een verbod, dat in 2009 door de Europese Unie is opgelegd.

PW: Succes ermee, Canada. Europa wil dit obscene product niet, net als de Verenigde Staten, Rusland en de rest van de beschaafde wereld. Canadese politici zetten zichzelf totaal voor schut met hun belachelijke vertoningen en subsidies om hun obsessie met de massamoord op babyzeehondjes te ondersteunen.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: