Met één stem maak je verschil

17 maart 2012

Met één stem maak je verschil

Cove Guardian Melissa Seghal neemt het voortouw bij de petitie tegen walvisvlees op Amazon.com

Melissa Seghal is vanavond, vrijdag 16 maart, te zien in een interview met Jane Velez-Mitchell, live uitgezonden vanuit Taiji, Japan om 19.00 uur EST op HLN LIVE.

Commentaar door de huidige leider van de Cove Guardians, Melissa Seghal

Melissa SeghalMelissa Seghal

Ik ben nu een paar maanden in Taiji, Japan en heb gezien hoe honderden dolfijnen geslacht werden voor consumptie of gevangen werden voor menselijk vermaak. Het is barbaars. Ik heb geen woorden voor de wandaden die gepleegd worden tijdens de drijfjacht naar dolfijnen.

Ik ben al meer dan tien jaar dierenactivist, maar niets heeft me kunnen voorbereiden op alles wat ik in Taiji heb ervaren. Mijn passie voor dieren heeft mij ertoe gebracht naar dit duistere kleine stadje af te reizen en Cove Guardian te worden. Ik heb ervoor gekozen om hier aan de frontlinie te zijn, om de waarheid te documenteren en openbaar te maken. En om de vele mensen voor te lichten, die zich het pijn doen van een onschuldig wezen niet eens kunnen voorstellen.

Toen ik hoorde dat Amazon.com walvisvlees verkocht, was ik geschokt dat de grootste online winkel dergelijke bloedvergieten steunde. Ik besloot een online petitie te starten met Change.org om handtekeningen te verzamelen via sociale media. Binnen één week verzamelden we wereldwijd meer dan 200.000 handtekeningen. Doordat ik uit persoonlijke ervaring kon vertellen over de dolfijnen die geslacht worden voor hun vlees, kon ik andere mensen overtuigen mee te vechten tegen deze verschrikkelijke praktijken. De druk, eisen en media aandacht hebben Amazon.com ertoe gebracht om de verkoop van dolfijnen- , bruinvis- , haaien- en walvisvlees niet langer toe te staan op hun site. Ze verklaren, dat er niets afkomstig van zeezoogdieren mag worden verkocht.

Ondanks deze grote overwinning voor de walvisachtigen, blijven we in Taiji doorgaan met ons werk om de dolfijnenjacht te documenteren, openbaar te maken en te stoppen. Ik ben nu een campagne gestart om Yahoo.com het voorbeeld van Amazon.com te doen volgen en alle verkoop van dolfijnen-, walvis-, en haaienvlees van hun website te verbannen. Samen kunnen we hiervoor zorgen.

Doe ook mee door deze petitie te ondertekenen en te delen.

Om je op te geven als vrijwilliger en Cove Guardian te worden in Taiji, stuur een mail naar Coveguardian@seashepherd.org

Voor de dolfijnen,

Melissa Sehgal

Melissa Sehgal is op dit moment ter plaatste in Taiji, Japan, waar ze deelneemt aan de Cove Guardian campagne, operatie Infinite Patience. Haar leiderschapskwaliteiten werden snel erkend en momenteel is Melissa Seghal de plaatselijke leider voor de Cove Guardian campagne.

 

Bezoek onze Cove Guardian campagne website voor meer informatie over dit onderwerp.

dolphin meatdolfijnenvlees

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: