Oplossing Australische Regering Onnodig Duur

10 januari 2012

Oplossing Australische Regering Onnodig Duur

Commentaar door Kapitein Paul Watson

Minister-president Julia Gillard en procureur-generaal Nicola Roxon zeiden tijdens een persconferentie, dat het terughalen van Geoffrey Tuxworth, Simon Peterffy en Glen Pendlebury van het beveiligingsschip van de Japanse walvisvloot, de Shonan Maru Nr.2, de Australische belastingbetaler honderdduizenden dollars zou gaan kosten. Ook zou deze actie de Ocean Protector van belangrijke visserij-inspectietaken in de buurt van Heard Island afhouden.

Ze insinueerden, dat Sea Shepherd verantwoordelijk is voor de aan dit incident verbonden kosten en suggereerden zelfs dat Sea Shepherd de rekening hiervoor zou moeten betalen.

Zeker, het zal honderdduizenden dollars kosten, maar dat is niet de schuld van de Sea Shepherd Conservation Society.
De regering koos voor deze peperdure oplossing, terwijl er een zeer goedkope oplossing voor het probleem voor handen was. Sea Shepherd had deze oplossing kunnen verschaffen, als de regering de moeite had genomen om ons om advies te vragen.

Het probleem is dat de regering niet met ons communiceert en dat ook nooit heeft gedaan, sinds ze zijn gekozen. Ze praten met de Japanners en ze luisteren naar de Japanners, maar met ons praten ze nooit en dat is er de oorzaak van dat de procureur-generaal onderuit ging. Ze negeerde bewijs en praatte de valse beschuldiging na van Glenn Inwood, PR spreekbuis voor de Japanse walvisjagers, die zei dat de inscheping op 44 kilometer afstand van het strand plaatsvond.
De oplossing, die Sea Shepherd kan bieden, zou de belastingbetalers niets kosten.

Het enige, dat de Shonan Maru Nr.2 hoeft te doen is de drie mannen overdragen aan de Steve Irwin, die slechts twaalf mijl van hen is verwijderd.

Het zou snel kunnen gebeuren en het zou de belastingbetalers helemaal niets kosten.

In plaats daarvan kiest de regering ervoor om een groot schip, tegen enorme kosten, vanuit Heard Island te laten komen, zodat ze Sea Shepherd kan demoniseren voor het moeten aanboren van belastinggeld.

De oplossing van de regering zorgt er ook voor, dat de terugkeer van de mannen dagen op zich laat wachten, vanwege de afstand tussen het regeringsschip en de Shonan Maru Nr.2.

De regering wees de oplossing van Sea Shepherd van de hand of nam deze niet eens in overweging, omdat het hun beleid is Sea Shepherd op geen enkele manier te erkennen, teneinde Japan niet voor het hoofd te stoten.

De Australische regering zag haar kans schoon, om Sea Shepherd zwart te maken in de ogen van de Australische bevolking, die Sea Shepherd juist veel steun verleent. Daarom stelde zij het verhaal zo voor, dat het lijkt alsof Sea Shepherd de Australische belastingbetalers honderdduizenden dollars heeft gekost.

De beslissing om deze last op de schouders van de belastingbetalers te leggen werd echter genomen door de minister-president, niet door Sea Shepherd.

Het zal de belastingbetalers echter minder kosten dan haar recente salarisverhoging. Het is maar dat u het weet.

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense"- Campagne
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: