Onze oprechte excuses, minister-president

9 januari 2012

Onze oprechte excuses, minister-president

Commentaar door Kapitein Paul Watson

Onze excuses, minister-president. Het spijt me dat wij niet de wereld rond racen in een poging een wereldrecord te vestigen, met een zeilschip van 10 miljoen dollar dat verging in een storm.

Het spijt me dat we geen Russisch stropersschip zijn dat Patagonische tandvissen steelt uit de wateren rond de Antarctische kust, waar de romp van ons schip beschadigde en we uw hulp nodig hadden.

Het spijt me dat we geen schip voor ecotoeristen zijn, vastgelopen op een strand in Antarctica waarbij we uw hulp nodig hebben.

Helaas zijn wij geen wereldrecords aan het verbreken, aan het stropen voor vis of pinquins aan het aangapen.
Wij proberen de illegale walvisvaart te stoppen. U herinnert u zich vast dat in 2007 Peter Garret ons beloofde dat jullie regering zich hard op zou stellen tegen de walvisjacht en dat jullie regering er daadwerkelijk iets tegen zou doen.

Dus nu drie Australische burgers een berucht schip van de walvisvaarders hebben geënterd binnen het Australisch grensgebied, 16 mijl van de kust van West Australië af, om dat onder de aandacht te brengen wat uw regering weigert te doen, wilt u dat Sea Shepherd helpt de rekening te betalen.

U heeft dit nooit gevraagd aan de stropers, bezitters van jachten en touroperators van ecotoerisme, ik neem aan omdat u gelooft dat hun bezigheden deugdelijker zijn en daarmee het meer waard om belastinggeld aan uit te geven om hen uit de problemen te helpen.

De suggestie van minister-president Julia Gillard en procureur-generaal Nicola Roxon dat Sea Shepherd mee moet betalen aan het terugbrengen van de drie Australische burgers vanaf de Shonan Maru Nr. 2 is belachelijk.

Zij hebben natuurlijk een voorbeeld genomen aan het handboek Politieke Manipulatie van de Media, waarbij een politicus steun probeert te krijgen door op een indirecte manier een niet-gouvermentele organisatie of een individu te demoniseren door te zeggen dat zij belastinggeld kosten. Hun redenering is dat het publiek hun sympathie voor de actie zal verliezen als wordt gedacht dat dit ten koste gaat van de belastingbetaler.

Ik heb tien goede redenen gegeven waarom Sea Shepherd de kosten voor het terughalen van deze drie Australische burgers van de Shonan Maru Nr. 2 niet hoeft en niet zal betalen:

  1. Dit is de verantwoordelijkheid van de regering.
  2. Deze kosten zouden niet zijn gemaakt als de regering haar eigen verkiezingsbelofte was nagekomen om daadwerkelijk iets te doen om de illegale walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan te stoppen.
  3. Dit was geen initiatief van Sea Shepherd, wij hebben alleen assistentie verleend. Dit was een actie van de Australische groep Forest Rescue die plaatsvond in Australische wateren.
  4. Australië zou Japan de rekening voor de gemaakte kosten moeten sturen. De Shonan Maru Nr. 2 had niets te zoeken in Australische wateren en had het recht niet drie Australische burgers gevangen te houden op een Japans schip in Australische wateren.
  5. Als de regering sneller had gereageerd, in plaats van de valse coördinaten die de Japanse walvisjachtindustrie hen gaf te geloven, hadden ze de drie mannen van het schip kunnen halen toen het nog dicht bij de kust was.
  6. De regeling van de Australische regering met de Japanners was om de mannen over te dragen zonder dat de Shonan Maru Nr. 2 hoefde te vertragen, zodat ze de Steve Irwin kunnen blijven volgen. Waarom zou Sea Shepherd bijdragen aan een operatie die onze effectiviteit ondermijnt en de rest van de walvisvloot de gelegenheid geeft ons te ontwijken?
  7. Wanneer een rijke eigenaar van een jacht vermist wordt of in de problemen raakt op de Zuidelijke Oceaan, zijn geen kosten te hoog om hem of haar te redden, en zij worden niet gevraagd om de kosten te betalen. Waarom moeten wij betalen wanneer Australiërs van een andere organisatie simpelweg doen wat de regering beloofd had te doen, maar niet doet?
  8. Als de Australische regering een schip ter plaatse had om de situatie in de gaten te houden, had het terughalen helemaal niet veel extra gekost.
  9. Misschien kunnen de minsiter-president en de procureur-generaal wat van het geld gebruiken van de recente loonstijging die zij voor zichzelf hebben geregeld om de kosten te betalen.
  10. De regering heeft onze aanvraag voor een belastingsstatus in Australië al acht jaar lang tegengehouden en geweigerd, wat ons veel heeft gekost aan mogelijke inkomsten die ons zouden hebben geholpen om nog effectiever te worden. Sterker nog, als ze ons deze status wel hadden gegeven waren we nu mogelijk in de positie geweest een donatie te doen aan de minister-president om haar te helpen met de kosten van de dwaasheid van de regering die de Japanse walvisvaarders toestaat door te gaan met het terroriseren van de weerloze walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense"- Campagne
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: