De onzinpolitiek van verraad

8 januari 2012

De onzinpolitiek van verraad

Commentaar door Kapitein Paul Watson

Three Australians who boarded the Shonan Maru No 2Van links naar rechts: Glen Pendlebury, Geoffrey Tuxworth, and Simon Peterffy

Tijdens de Boerenoorlog werden Harry ‘Breaker’ Morant en Peter Handcock tot zondebokken voor het Britse Rijk gemaakt toen Australië tekende voor hun executie om hun koloniale meesters in Groot-Brittannië tevreden te stellen. Ze stierven voor het uitvoeren van de orders van de Britse veldmaarschalk Horatio Herbert Kitchener, die een paar koloniale soldaten nodig had om op te offeren aan de Duitse keizer, om hem te sussen.

Om de Britten niet van streek te maken, veroordeelde Australië twee van haar eigen burgers tot hun dood. Dat was in 1902.

Gisteren werden de Australiërs Geoffrey Tuxworth, Simon Peterffy en Glen Pendlebury tot vervangbare politieke zondebokken gemaakt om de Japanners te sussen. De procureur-generaal van Australië, Nicola Roxon, was er snel bij om deze drie dappere mannen te veroordelen door te zeggen dat ze in internationale wateren werden vastgehouden door de Japanners en dat Australië machteloos zou zijn om te voorkomen dat ze mee terug naar Japan zouden worden genomen.

De enige reden dat ze aan boord gingen van de Shonan Maru #2 was natuurlijk omdat hun regering geweigerd heeft om hun belofte van voor de verkiezingen, om hard op te treden tegen illegale Japanse walvisvaarders in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, in te lossen.

Wanneer regeringen weigeren om de wil van hun eigen volk te vertegenwoordigen, vindt de wil van het volk alternatieve middelen om tot uitdrukking te komen.

De procureur-generaal was er snel bij om de leugen van de walvisvaarders te geloven dat de mannen 44 kilometer uit de kust gevangen werden genomen, terwijl de entering 16 nautische mijl uit de kust plaatsvond en dus binnen de 25 mijl van de economische zone. Zonder enige aarzeling stemde zij erin toe dat deze drie mannen, burgers van haar eigen land, terug konden worden genomen naar Japan en gevangen gezet.

Ze vergeet dat de stembus, die haar de baan en de titel gaf die ze nu geniet, niet in Tokio stond. Ze zal een verrader van haar eigen mensen zijn en een marionet van Japan als ze toestaat dat deze ontvoering plaatsvindt.

Is de onderliggende koloniale politieke gedachtengang dan zo ingesleten, dat het een tweede natuur voor Australische politici is te voldoen aan de eisen van machtige landen als de economische grootmacht Japan? Zullen Geoffrey, Simon en Glen uitgroeien tot de zondebokken om Tokio tevreden te houden, om de Japanse woede en vernedering van het voor de tweede keer laten binnenvallen van hun “veiligheidsschip” te sussen?

Als de regering van Australië de gedwongen deportatie toestaat van drie van hun eigen burgers vanaf de kust van de eigen natie naar de Zuidelijke Oceaan en dan terug naar Japan om daar gevangen gezet te worden, zal het een vergissing zijn waarvan deze regering spijt zal krijgen. Het zal voor eens en altijd illustreren dat de belofte om de walvissen in de Zuidelijke Oceaan tegen de harpoenen van de Japanse walvisvaarders te beschermen niets anders was dan een opportunistische politieke stunt, met geen andere reden dan om stemmen te stelen van mensen die echt geven om het beschermen van de planeet waarop ze leven. Het zal ook laten zien dat, net als Harry ‘Breaker’ Morant, deze drie mannen, Geoffrey Tuxworth, Simon Peterffy en Glen Pendlebury, gewoon vervangbare burgers zijn die worden gebruikt om het economische imperium van Japan tevreden te houden.

Het zal ook een bloedige schande zijn en een permanente smet op het blazoen van Australië en de erfenis van de regering Gillard. Elke dag die deze drie mannen doorbrengen in een gevangeniscel in Japan zal een dagelijkse herinnering zijn aan de oneerlijkheid, bedrog en schande van een regering die haar eigen burgers heeft verraden.

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense"-  Campagne
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: