Oproep aan alle landen om actie te ondernemen om alle levende wezens in het zeereservaat in de Zuide

5 januari 2012

Oproep aan alle landen om actie te ondernemen om alle levende wezens in het zeereservaat in de Zuidelijke Oceaan te beschermen

Een open brief aan alle naties ter wereld om op te treden tegen de afslachting van walvissen door Japan in de Zuidelijke Oceaan bij Antarctica:

 

SSCS_logo_100_text

Oproep aan alle landen om actie te ondernemen om alle levende wezens
in het zeereservaat in de Zuidelijke Oceaan te beschermen

Sea Shepherd Conservation Society
5 Januari 2012

Ondanks wereldwijde afkeuring sinds het eind van de jaren zeventig, hebben de naties van de wereld Japan niet weerhouden van haar barbaarse en onnodige slacht van walvissen. Deze afslachting vindt plaats in Antarctica’s Zuidelijke Oceaan, een gebied dat in 1994 door de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) werd aangewezen als een reservaat voor deze intelligente zeezoogdieren.

Naties wereldwijd staan Japan nog immer toe om ieder jaar meer dan 1000 walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te doden voor zogenaamd ''wetenschappelijk onderzoek''. Geen enkele door andere wetenschappers ondersteunde studie is ooit verschenen na deze slachtingen. Erger nog, het walvisvlees blijft gewoon illegaal verkocht worden en duikt op in restaurants, kruideniers en schoollunches van kinderen, ondanks bekende en ernstige gezondheidsrisico's door giftige zware metalen in het vlees.

Staten spreken hun afkeuring uit en stemmen voor reglementen, verdragen, moratoriums en reservaten. Maar dit alles heeft gefaald om de laatste van onze grote walvissen te beschermen, zelfs op de plaats die wij een walvisreservaat noemen.

De overheden van Australië, Nederland, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten publiceerden een gezamenlijke verklaring op 14 december 2011, waarin zij stellen dat zij ''standvastig blijven in hun oppositie tegen de commerciële walvisjacht, inclusief zogenaamd 'wetenschappelijk' onderzoek, in het bijzonder in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan... en dat zij teleurgesteld zijn over het recente vertrek van de Japanse walvisvloot naar de Zuidelijke Oceaan.'' Zij ''blijven zich verplichten om de beschermde status van walvissen wereldwijd te verbeteren, door het mondiale moratorium van de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) op commerciële walvisjacht te handhaven en de commissie grondig te hervormen”.

Deze overheden roepen op tot ''verantwoordelijk gedrag in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.'' Wij zijn het daarmee eens. De zinloze afslachting van walvissen, zonder achting voor hun leven en hun vitale rol in mariene ecosystemen, is niet verantwoordelijk. Honderden naties die werkeloos toekijken terwijl een paar schurkenstaten onnodige en tragische uitsterving veroorzaken, is niet verantwoordelijk.

Alleen maar praten is niet verantwoordelijk. Als de mannen en vrouwen die zich als vrijwilliger inzetten bij Sea Shepherd enkel hun woorden zouden hebben gegeven in de afgelopen acht jaar, zouden vele duizenden walvissen niet langer bestaan op deze planeet. De walvissen hebben effectieve acties van de naties in deze wereld nodig. Nu.

Wij roepen alle naties ter wereld op: Alstublieft, doe alles wat u kunt, om deze zinloze, ecologisch rampzalige afslachting van de grote walvissen op onze planeet te stoppen. Leg handelssancties op, sta hen niet toe om te jagen in uw economische exclusieve zones, weiger ze steun te geven en kweek bewustzijn in de maatschappij over dit probleem - u weet het beste hoe u druk op de Japanse overheid kunt uitoefenen.

Indien u nalaat om te handelen, bent u er dan op voorbereid om aan u zelf, aan uw kinderen, aan de kinderen van uw kinderen, toe te geven dat u Japan een van de meest intelligente wezens op onze planeet heeft laten uitroeien, omdat u geen zin had om actie te ondernemen om hen te stoppen? Wat is het volgende dat u Japan, of een andere natie, van u en uw kinderen laat wegnemen?

De Sea Shepherd Conservation Society is een kleine non-profit organisatie, gewijd aan marien natuurbehoud. Voorzien van een staf en bemanning die vrijwel volledig uit vrijwilligers bestaat en uitsluitend werkt dankzij donaties, hebben wij in de laatste acht jaar schepen naar de Zuidelijke Oceaan gebracht om te protesteren tegen de slachting en om de walvissen te beschermen door onszelf in de gevarenzone te plaatsen tussen de harpoenschepen en de scheepshelling van het fabrieksschip van de walvisvaarders. Zo maken we het voor hen onmogelijk om de gedode walvissen naar boven te sleuren en deze te verwerken, wat hen daaropvolgend dwingt om het moorden te stoppen.

In januari 2010 hebben de Japanse walvisvaarders een Sea Shepherdschip doen zinken in de ijzig koude wateren van de Zuidelijke Oceaan, wat de redding van de volledige bemanning door het overblijvende Sea Shepherdschip, de Bob Barker, nodig maakte. Geen enkel aanbod van hulp werd gedaan door de Japanse walvisvloot. Ook werd de Bob Barker midscheeps geramd aan stuurboordzijde en brak de romp daardoor open. De dodelijke intenties van de walvisvaarders was onmiskenbaar en ontnuchterend voor ons. Hun erop volgende persberichten stonden vol leugens en valse beschuldigingen en bewijzen dat hun gebrek aan respect voor het leven werd geëvenaard door hun gebrek aan respect voor de waarheid.

Op dit moment zijn onze drie schepen en 88 vrijwillige bemanningsleden - mannen en vrouwen uit meer dan 20 verschillende landen - zuidwaarts getogen, naar de steeds killere en gevaarlijkere omstandigheden. Wij hebben de Japanse walvisvloot in het vizier en in de komende weken en maanden zullen wij ons onophoudelijk tussen de walvisjagers en het fabrieksschip en de harpoenschepen plaatsen, teneinde hun slachting van vele honderden walvissen te voorkomen. We zijn vurig toegewijd aan het stoppen van deze barbaarse, zinloze en illegale slachtingen.
Alstublieft, bescherm de walvissen. Geef niet alleen woorden van steun. Zend niet enkel donaties voor onze schepen en bemanning. Alleen naties kunnen andere naties weerhouden van het begaan van deze gruweldaden jegens het leven op deze planeet. Alstublieft, naties in de wereld, geef ons actie.

Om wille van de oceanen en de mensheid,

Sea Shepherd Australië, Jeff Hansen, Directeur
Sea Shepherd Frankrijk, Lamya Essemlali, Directeur
Sea Shepherd Nederland, Geert Vons, Directeur
Sea Shepherd Nieuw-Zeeland, Michael Lawry, Directeur
Sea Shepherd Verenigde Staten, Bonny Schumaker, Raad van Bestuur

signatures

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense"
 Campagne
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: