Sea Shepherd bezoekt de Orkney eilanden

5 september 2011

Sea Shepherd bezoekt de Orkney eilanden

Commentaar door Steve Irwin scheepsmanager James Brookrook

Sea Shepherd Visits the Orkney Islands

Aan het einde van Operatie ‘Ferocious Isles’, de campagne om de grienden te beschermen, deed Sea Shepherd's vlaggenschip de Steve Irwin de Schotse Orkney eilanden aan om ons eigen eilandje, dat bekend staat als "Little Green Holm” , te bezoeken.

Het verhaal van 'Little Green Holm ", zoals kapitein Paul Watson het zich herinnert, gaat terug tot 1985, toen de zeehonden op een van de Orkney-eilanden bedreigd werden door jagers, totdat Paul het heft (zoals gebruikelijk) in eigen handen nam en 5000 pond verzamelde om dit kleine eiland te kopen om de zeehonden te beschermen en een veilige haven voor hen te creëren.

De Steve Irwin ging rond het middaguur op 1 september voor anker in de buurt van het eiland. Het miniatuur eilandje is ongeveer zo groot als een rugbyveld, maar haar rijke bodem en grazige weiden zijn bedekt met broedende vogels en zeehonden. We merkten onmiddellijk op dat er een sterke stroming stond die langs het eiland en het aangrenzende buureilandje voerde. Het zag eruit als een stroomversnelling, met wat op een snelheid van wel zeven knopen leek!
Sea Shepherd bemanningslid Chad Halsted was net klaar met het lassen van een bord dat we kunnen gebruiken als plakkaat op het eiland, waarop te lezen stond: SEA SHEPHERD ZEEHONDENRESERVAAT.

Een Delta boot werd gelanceerd, en de bemanningsleden aan boord gingen aan land tussen de puntige rotsen in een enigszins verraderlijke locatie. Gelukkig kwamen we veilig aan land na tot aan onze oksels in het koude water te hebben gewaad om ervoor te zorgen dat de boot niet op de rotsen zou worden gesmeten. Paul en de bemanning vormden een menselijke ketting om stenen van het strand aan te voeren om een steenhoop te maken, met daarin een fles met een briefje, ondertekend door de kapitein en onze bemanning.

Na de ceremonie gingen een paar bemanningsleden in droogpakken snorkelen met de lokale zeehonden die Sea Shepherd heeft geholpen te beschermen. Het was een geweldige ervaring toen de zeehonden elke duiker flankeerden om ze van achter te bekijken, klassiek jachtgedrag. Ze keken de duikers onder water in de ogen en kwamen daarna boven water op hetzelfde moment als wij. Het is een leuk spel om samen boven te komen en samen te duiken alsof we een en dezelfde soort zijn.

Met de toenemende stroomsterkte gingen we naar het schip, de bemanning opeengepakt in onze opblaasbare boot, om te vertrekken naar Londen, onze volgende bestemming. Nu het eiland officieel gemarkeerd is als een zeehondenreservaat, zullen hopelijk alle bezoekers dit gebied respecteren en de zeehonden en vogels laten gedijen in hun afgelegen leefgebied.

De Steve Irwin is op dit moment op weg naar Londen voor een fundraising voor Operatie Divine Wind - Sea Shepherd's terugkeer naar de Zuidelijke Oceaan om permanent de illegale walvisvangst van Japan te beeindigen.

Sea Shepherd Visits the Orkney Islands

Sea Shepherd Visits the Orkney Islands

Sea Shepherd Visits the Orkney Islands

alle foto's: Carolina A. Castro

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: