Omdat u reageerde is de Steve Irwin vrij

8 augustus 2011

Omdat u reageerde is de Steve Irwin vrij

Commentaar door Kapitein Paul Watson

The Steve Irwin sets sail for the Faeroes.De Steve Irwin zet koers richting de Faeröer eilanden.

Hartelijk dank voor uw gulle pogingen om ons te helpen de vrijlating van de Steve Irwin te bewerkstelligen. Dankzij u is het gelukt! Onze geweldige supporters zorgde ervoor dat in minder dan twee weken de borg betaald kon worden. Gelukkig voor ons werd de borg verlaagd. Het Maltese visbedrijf eiste één miljoen Britse ponden, maar dit werd verlaagd naar 520,000 pond. Hoewel dit nog steeds een groot bedrag is, was dat het ons zeker wel waard om ons vlaggenschip vrij te krijgen.   

Hopelijk krijgen we dit geld terug nadat de civiele zaak tegen ons is gehoord in een Britse rechtbank. Wij geloven dat we een sterke verdediging hebben en dat we kunnen bewijzen dat de handelingen voor de kust van Libië, waar wij ingrepen, illegaal plaats vonden. Dit bedrijf , Fish & Fish Limited, heeft eerder zo’n aanklacht gebruikt om de tegenpartij het zwijgen op te leggen. Ze hebben op dit moment Maltese kranten gemuilkorfd met rechtszaken die de kranten belet illegale activiteiten bloot te stellen totdat de rechtszaken zijn afgewikkeld. Met andere woorden, het is niet de uitspraak waar het bedrijf in is geïnteresseerd. Het is de overlast en de intimidatie, en het allerbelangrijkste voor hen is om hun oppositie het zwijgen op te leggen, iets dat ze proberen te bereiken door middel van procedures voor het begin van de rechtszaak, zoals het vragen om een borg en de media het zwijgen opleggen.

Sea Shepherd is geen organisatie die gemakkelijk valt te intimideren. Dit is onze eerste ervaring met een civiele rechtszaak. We hebben een advocatenkantoor in Londen in de arm genomen om ons te verdedigen, en presenteren onze eigen argumenten voor de rechtbank. Wij geloven dat ons bewijsmateriaal sterk is en dat we deze rechtszaak kunnen winnen. Maar zelfs als we verliezen schrikt dit ons niet af in het verzet tegen de intensieve stroperij van de bedreigde blauwvintonijn.

Er is geen enkele andere milieuorganisatie in de wereld die op lokatie opstaat tegen blauwvinstroperij, zoals wij hebben gedaan. Er zijn er vele die erover praten, brieven schrijven, petities verzamelen, en grote email-acties organiseren die smeken om donaties om de blauwvintonijn te redden. Deze campagnes krijgen doorgaans geen civiele procedures op hun dak, omdat ze geen significante invloed hebben. Met hun gigantische rijkdom huren deze blauwvinbedrijven advocaten in om echte bedreigingen voor hun misdaden neer te halen. Met deze rechtszaak blijkt dat zij Sea Shepherd als een zeer reële bedreiging zien.

Fish & Fish beweert dat Sea Shepherd 800 blauwvintonijnen heeft bevrijd uit hun net. Eerlijk gezegd weten we niet precies hoeveel vissen er in het net zaten. Maar wat we wel weten is dat deze vissen vrij rondzwemmend in de zee meer waard zijn dan als ze vetgemest worden voor de Japanse vismarkt in een net voor de kust van Malta. Er zit absoluut een luchtje aan de gebeurtenissen in Malta, en de acties van Fish & Fish om journalisten het zwijgen op te leggen is ook een indicatie dat niet alles helemaal koosjer is met dit bedrijf. 

We zijn van plan om ze te bestrijden in de rechtbanken en op volle zee. Wij zullen niet zwichten voor intimidatie of aanklachten. Als Fish & Fish het Britse rechtssysteem wil gebruiken om Sea Shepherd te vervolgen, dan zullen wij gebruik maken van dezelfde rechtbanken om onszelf - en de tonijnen -  te verdedigen.

Als zij ons aanpakken dan zullen wij hen harder terug moeten pakken. We moeten de wereld helpen begrijpen dat Malta onderdak biedt aan bedrijven die mede-verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van deze prachtige soort. De blauwvintonijn wordt gekruisigd op het kruis van Malta, en dit zal een onwaardige erfenis zijn voor alle Maltezers zodra de blauwvintonijn er niet meer is.

Dus we gaan voorwaarts, naar de rechtbanken en op zee, in onze voortdurende inspanningen om dit unieke en prachtige schepsel te beschermen. Het warmbloedige wonder dat als het jachtluipaard van de zee is.

En met uw hulp zullen we er in slagen, tegen alle verwachtingen in, en tegen een machtige, rijke, hebzuchtige en meedogenloze industrie.

Bedankt

Kapitein Paul Watson

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: