Hotel de France Jersey – De hotelkeuze van walvismoordenaars

13 juli 2011

Hotel de France Jersey – De hotelkeuze van walvismoordenaars

Commentaar door Kapitein Paul Watson

Steun Sea Shepherd en de walvissen door een uitgesproken boodschap te sturen aan Hotel de France in Saint Helier in Jersey, om te protesteren tegen hun onethische praktijken, hun discriminatie en hun ondersteuning voor de walvisjacht, het moorden en de wreedheid.

Het Hotel de France is momenteel  het  toneel voor de 63ste jaarlijkse bijeenkomst van de Internationale Walviscommissie. (IWC)  Daar is op zich niets mis mee natuurlijk, MAAR wat wel zeer bezwaarlijk is, is dat het hotel weigert tegenstanders van de walvisjacht als gast te accepteren, ondanks het feit dat zij de kamers reeds geboekt en betaald hebben.

De beveiliging van het hotel is in het bezit van foto’s van bekende tegenstanders van de walvisjacht, waaronder Ric O’Barry, Howie Cook van Surfers for Cetaceans, Natalie Fox van Woman Against Whaling en kapitein Paul Watson van Sea Shepherd. Iedereen die op deze zwarte lijst van walvisactivisten staat is de toegang tot het hotel geweigerd.   

De  minister van Economische Zaken en Ontwikkeling van Jersey heeft de 63ste bijeenkomst van het IWC geopend en hoopt aan te tonen dat Jersey voor toeristen een aantrekkelijke locatie is en tevens zeer geschikt is om internationale evenementen te herbergen. Dat is inderdaad waar; het landschap is prachtig, het weer altijd goed en de mensen zijn er vriendelijk, BEHALVE diegenen die werkzaam zijn bij één vreemd  etablissement, dat zich vooral richt op walvismoordenaars, en dat natuurbeschermers discrimineert.

Dit etablissement is Hotel de France, waar de IWC bijeenkomst dit jaar wordt gehouden. De toegang wordt geweigerd aan iedereen met een t-shirt, petje etc. waar het logo van Sea Shepherd, Surfers for Cetaceans of Woman Against Whaling op staat.

Er zijn momenteel meer mensen van NGO’s aanwezig in Jersey om op te komen voor de belangen van de walvis dan dat er afgevaardigden zijn van de 89 landen die aangesloten zijn bij de IWC. Toch zijn tegenstanders van de walvisjacht duidelijk niet welkom in Hotel de France.

De Brigitte Bardot vertrekt vandaag naar de Faeröer eilanden voor Operation Ferocious Isles dus had kapitein Paul Watson ruim een week van tevoren een kamer geboekt voor twee nachten in Hotel de France onder zijn eigen naam. De kamer is vooraf betaald en er is een boekingsbevestiging verzonden door een medewerker van de afdeling reserveringen van het hotel. Dit stond er in:

Van: Hotel de France

Verstuurd: vrijdag, 8 juli 2011 3:05 AM

Aan: XXXXXXX

Onderwerp: RE: beschikbaarheid kamers

Beste XXXXX,

Bedankt voor uw boeking! Ik heb 1 twéépersoonskamer geboekt met balkon voor éénpersoonsgebruik voor de heer Paul Watson voor 2 nachten; op 12 en 13 juli 2011.

Annulering: Tot de dag voor aankomst tot 14:00 uur. Bevestigingsnummer: 1742651

Met vriendelijke groet,

Medewerker afdeling reserveringen

Hotel de France

 

De ervaring van kapitein Watson bij het inchecken:

Op 12 juli in de ochtend arriveerde ik bij Hotel de France om in te checken toen ik ontdekte dat de entree geblokkeerd werd door beveiligingsbeambten die mij de toegang tot de lobby weigerden. Ik zei hen dat ik een bevestigde reservering had in mijn eigen naam. Ze lieten me 15 minuten wachten waarna de manager van het hotel naar buiten kwam met het hoofd van de beveiliging van de IWC. De manager vertelde me dat ik niet werd toegelaten in het hotel. Ik liet hem mijn boekingsbevesting zien. Hij zei dat het hem niets kon schelen of ik wel of geen boekingsbevestiging had, ik mocht het hotel niet in.

Ik begon zijn naam op te schrijven. Hij deed snel zijn naamplaatje af en zei dat het hoofd van de beveiliging van de IWC hem had geadviseerd me niet toe te laten in het hotel. Ik zei hem dat het hoofd van de beveiliging van de IWC mij zojuist had verteld dat het de manager van het hotel was die niet wilde dat ik toegelaten zou worden.

“Dus, wiens beslissing is dit?” vroeg ik. Het hoofd van de beveiliging van de IWC zei: “ Ik hoef jou niets uit te leggen” En toen liep hij weg. Vervolgens verzocht de hotelmanager me te vertrekken anders zou hij de politie erbij halen om me te verwijderen.

“Ik heb een kamer geboekt, de boeking is bevestigd door het hotel, het bedrag is van mijn rekening afgeschreven en nu discrimineert u mij openlijk omdat ik tegen de illegale walvisvangst ben en weigert u mij de toegang tot het hotel om in te checken voor de kamer waar ik voor betaald heb. Dit is ronduit discriminatie.`

Hij snauwde “Noem het zoals je wilt, je komt er niet in”

De manager vertelde vervolgens aan de aanwezige verslaggevers dat hij me de toegang tot het hotel had geweigerd omdat ik geboekt zou hebben onder valse naam en voorwendselen. Ik liet de verslaggevers mijn boekingsbevestiging zien, waarop mijn volledige naam vermeld staat en een boekingsnummer. Als toevoeging daarop vertelde ik dat het hotel van tevoren was geïnformeerd over mijn komst, over wie ik ben en wat mijn organisatie doet. De manager van het hotel werd ontmaskerd als leugenaar.

Dus, voor iedereen die overweegt in Hotel de France te overnachten, denk eraan dat het management van dit hotel onbeleefd is en klanten worden niet alleen onjuist behandeld, maar worden zelfs gediscrimineerd. Ook geeft het boekingbevestigingsnummer absoluut geen enkele garantie.

Belangrijkste is nu dat er op internationaal niveau duidelijk gemaakt moet worden aan dit hotel dat hun discriminatie en houding ten opzichte van walvis- en dolfijnbeschermers niet wordt getolereerd en dat dit hotel geboycot zou moeten worden wegens hun onvergeeflijke gedrag. Mensen moeten dit hotel bewust maken van het feit dat onze oceanen zwaar in de problemen zitten en dat de walvisjacht niet kan worden goedgepraat door een bedrijf dat afhankelijk is van een gezonde zee. Als het Hotel de France hun standpunt over de zee wil gebruiken als een verkoopargument, dan zouden ze moeten bijdragen aan de bescherming van het leven in zee en hun leefgebieden, in plaats van onderdak te bieden aan sadistische moordenaars die het uitsterven van de walvis mogelijk willen maken..

Schrijf nu een brief aan het management van het hotel, stuur een e-mail of bel ze op:

Hotel de France Jersey
St. Saviour's Road
St. Helier, Jersey
JE1 7XP
Tel: +44 (0) 1534 614000
Email: general@defrance.co.uk
Email: reservations@defrance.co.uk
http://www.facebook.com/pages/Hotel-de-France/235229930709

Een beoordeling op de website van het hotel:

“Vanaf het begin tot het eind van ons verblijf waren wij zeer onder de indruk van de efficiency en de professionaliteit van iedereen die betrokken was bij de organisatie van onze conferentie in Hotel de France. Ik zal niet aarzelen om Hotel de France aan te bevelen aan iemand die van plan is een evenement te organiseren in Jersey”
Royal College of Nursing

Geplande beoordeling door Sea Shepherd:

Vanaf het begin van de Internationale Walviscommissie heeft het management van dit hotel duidelijk gemaakt aan welke kant zij staat – de kant van de walvismoordenaars! Ik zou dit hotel zeker niet aanbevelen aan mensen die een hart hebben voor dieren of mensen die zich zorgen maken over het mileu. Het management van dit hotel is bot, onprofessioneel en onethisch”

Kapitein Paul Watson
Directeur en oprichter van de Sea Shepherd Conservation Society

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: